„Tā dzīvo parasti amerikāņi”: tūristiem tiks atvērta ASV prominenču villa

Kur Ronalds Reigans bija regulārs viesis, Ričards Niksons slēpās pēc Votergeitas skandāla, kurp apsveikumus sūtīja Karaliene Māte un Frenks Sinatra svinēja kāzas? – runa ir par luksus klases villu Sunnylands Kalifornijā, ASV. Līdz šim tā bija pieejama tikai „skaistajiem un bagātajiem”, tagad to varēs apciemot arī tūristi un citi interesenti.

Sunnylands ir ASV kādreizējo diplomātu Valtera un Lī Annenbergu (Walter and Lee Annenberg) vasaras rezidence, un 2300 kvadrātmetrus lielās mājas saimnieki tajā regulāri uzņēmuši visaugstākā līmeņa viesus. Valters Annenbergs bijis ASV vēstnieks Lielbritānijā, bet Lī – ASV prezidenta Ronalda Reigana protokola vadītāja. Pēc diplomātu pāra nāves to pārvalda Annenbergu fonds, cerot saglabāt valsts augstāko amatpersonu un slavenību tikšanās vietas tradīcijas.

Kopumā villā viesojušies septiņi ASV prezidenti – Dvaits Eizenhauers, Ričards Niksons, Džeralds Fords, Ronalds Reigans, Džordžs Bušs, Bils Klintons un Džordžs V. Bušs.

Reiganu pāris esot gulējis vienā istabā, bet atsevišķās gultās. Viņu iemīļotākā bijusi Dzeltenā istaba, 18 reizes viņi sagaidījuši Jauno gadu Sunnylands. Niksons villā sarakstījis savu prezidentūras runu un tajā pašā gadā patvēries no mediju uzmanības villas klusumā pēc Votergeitas skandāla. Bušs seniors vakaros pie savas istabas loga vienmēr nolicis makšķeri, lai tā no rīta nebūtu jāmeklē, dodoties makšķerēt. Sunnylands ir vienīgā privātmāja ASV, kurā savu kāju spērusi Anglijas karaliene Elizabete II. Tur viesojusies Lielbritānijas premjerministre Mārgareta Tečere, Japānas premjerministrs Tošiki Kaifu, Holivudas leģendas Bings Krosbijs, Gregorijs Peks un Silikona ielejas zvaigzne Bils Geitss, kā arī daudzas citas zvaigznes un slavenības. Villā notika arī mūziķa Frenka Sinatras ceturtās (un pēdējās) kāzas.

Sienām pieskaņotā gultasveļa ar dzelteni zaļajām puķītēm, lakoti spēļu galdi, grīdas lampa ar lauvas kājām, interjera detaļas un izcilā mākslas kolekcija, ko baudījušas ASV augstākās amatpersonas un citas slavenības, joprojām ir saglabātas un aplūkojamas villas 22 viesu istabās. Starp citu, Annenbergu mākslas kolekcijā ir arī Vincenta van Goga, Kloda Monē, Edgara Degā, Pola Sezanna un Pola Gogēna darbu reprodukcijas – oriģinālus Annenbergs 1987.gadā novēlēja Ņujorkas Metropolitēna muzejam, kur tie joprojām aplūkojami viņa vārdā nosauktajā ekspozīcijas daļā.

Villa atrodas parka vidū, kurā ir arī 11 dabiski ezeri, 6`000 olīvkoki, 53`000 dažādu tuksneša augu, 18 bedrīšu golfa laukums, tenisa korti un violets bijušo villas īpašnieku mauzolejs. Ekskursija pa teritoriju ar elektromobili ilgs vienu stundu. Villas remonts un apmeklētāju centra izveide izmaksājusi 65 miljonus dolāru.

„Tā dzīvo parasti amerikāņi”, britu karalienei reiz pieticīgi pavēstījis Valters Annenbergs. No šā gada marta „parasto amerikāņu” mājoklis, kas celts 1966. gadā, un tai pieguļošā 80 hektāru teritorija tiks atvērta ikvienam apmeklētājam – gan nakšņotājiem, gan vienkārši ziņkārīgajiem.

Starp citu, vienas telpas siena villā Sunnylands ir iztapsēta ar Ziemassvētku apsveikuma kartiņām, kas visas ir rūpīgi parakstītas ar roku. Visu šo kartiņu nosūtītāja - Lielbritānijas Karaliene Māte.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51780605sec.