Astoņi labākie iemesli apceļot Ziemeļvāciju

Pagājušajā nedēļā piedāvājām Travelnevs.lv lasītājiem pašu vāciešu viedokli par to, kāpēc atvaļinājumu vērts pavadīt Vācijas dienvidos. Šodien turpinām – Vācijā veikta aptauja, kuras rezultātā ar sirsnību un nelielu devu ironijas apkopoti labākie iemesli, kāpēc atvaļinājuma laikā apceļot Vācijas ziemeļus: vēji un sēkļi, salas un pludmales krēsli, pilis un virtuve, nemaz nerunājot par Vācijas ziemeļdaļas iedzīvotājiem!

Jūra

Vairāk jūras nemaz nav iespējams! 1200 kilometri Ziemeļjūras un Baltijas jūras pludmaļu no Usedomas līdz Emdenei ir tie, kas Ziemeļvācijai piesaista sauszemes žurkas no citiem Vācijas reģioniem. Vācijas pludmales vietām klāj baltas smiltis, vietām oļi vai zāle, bet, uzskata paši ziemeļnieki, lai kāda būtu pludmale, cilvēki piekrastē vienmēr būs draudzīgi un atvērti ciemiņiem.

Salas

Vācijai pieder 18 salas, kurās iespējams pavadīt atvaļinājumu, - 12 Ziemeļjūrā un sešas Baltijas jūrā. Katra ir savādāka, un katrai ir savi pielūdzēji. Tie, kas atpūšas Ziltā, neparko nebrauks uz Fēmarnu, un otrādāk.

Pludmales grozi

Pie Ziemeļvācijas romantikas noteikti pieder arī īpašais veids, kā garās pludmales apdzīvot. Līdz šim piekrastē nav bijis īpaši daudz lielo viesnīcu (bet to kļūst arvien vairāk), to vietā – ģimenes viesnīcas, nelielas pansijas, privātie izīrētāji, neskaitāmi kempinga laukumi un tūkstošiem Vācijas ziemeļiem raksturīgo pludmales krēslu – pītie grozi. Vilinoši smaržojošie ceptu zivju un kartupeļu kioski, gleznainas piekrastes promenādes, jūras bākas un glābēji labi trenētiem, nosauļotiem un vēja aprautiem augumiem. Visur Vācijai raksturīgā kārtība, drošība, tīrība, dalītā atkritumu savākšana, speciālas pludmales nūdistiem un atpūtniekiem ar suņiem. Turklāt tas viss par cenām, ko iespējams samaksāt, - pat vasaras sezonā!

Laika apstākļi

Arī tajās dienās, kad lietus līst aumaļām un jūras brīze pūš tā, ka jāpieturas pie reliņiem, - laiks Vācijas ziemeļos nebūt nav sliktāks par laikapstākļiem citos Vācijas reģionos. Saskaitot saulainās gada stundas, Vācijas ziemeļi nebūt nav saraksta pēdējās vietās, turklāt, kad Hamburgā jau zied ķirši, Bavārijas kalnus vēl sedz pamatīga sniega sega!

Hanzas pilsētas

Lībeka, Vismāra, Rostoka, Štrālzunde, Greifsvalde, Hamburga un citas Ziemeļvācijas Hanzas pilsētas spoži mirdz pie valsts tūrisma galamērķu debesīm. Ķieģeļu gotika, pamatīgas baznīcas, skaisti rātsnami, greznas gājēju ielas vecpilsētās un, protams, zivju tirgi!

Aktivitātes

Ziemeļvācija ir riteņbraucēju paradīze – šajā jomā tūrisma piedāvājums valsts ziemeļos ir gluži vai neizsmeļams. Daudzos ezeros tiek piedāvātas burāšanas iespējas, laivu braucieni un tvaikoņu kruīzi.

Pilis

Meklenburgas – Priekšpomerānijas federālajā zemē vien ir vairāk nekā 2`000 muižas, trijos simtos iespējams noīrēt istabas un pavadīt atvaļinājumu. Piedāvājuma spektrs ir ļoti plašs, sākot no vienkāršām lauku saimniecībām un beidzot ar īstām pilīm.

Kulinārija

Ziemeļvācijas kulināro piedāvājumu neapšaubāmi ļoti ietekmē ūdens tuvums: skats uz jūru, airi pār plecu, svaiga zivs šķīvī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53419495sec.