Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzeja vadību apsūdz krāpšanā

Pirms Ņujorkas Metropolitēna mākslas muzeja apmeklētāji var aplūkot nenovērtējamās kolekcijas, viņiem nākas stāvēt rindā pēc biļetes, šķiroties no "ieteicamās" ieejas maksas pieaugušajiem 25 ASV dolāru apmērā.

Daudzi ļaudis, jo īpaši – ārzemju tūristi, vai nu nepamana, neizprot, vai gluži vienkārši neuzdod jautājumus par ieejas maksu, kuras nepieciešamība muzejā noformulēta visai dīvaini. Ja kāds tomēr atļaujas pajautāt, vai un kādēļ jāmaksā 25 dolāri, muzeja darbinieki visbiežāk sniedz atbildi, ka tas uzskatāms par "vēlamu ziedojumu".

Daži apmeklētāji, kas izlemj nemaksāt pilnu summu, sniedzas pēc desmit vai piecu dolāru banknotes, taču reizēm šķiras vien no sīknaudas. Tomēr tiem, kas nemaksā neko, ieeja muzejā var tikt liegta, lūdzot šķirties kaut no viena centa.

Apmulsums par to, cik īsti nepieciešams maksāt par ieeju vienā no pasaules lieliskākajiem muzejiem, kas ik gadu piesaista vairāk nekā 6 miljonus apmeklētāju, nu kļuvis par galveno jautājumu tiesas prāvā, kurā Metropolitēna mākslas muzeja pārstāvji tiek apsūdzēti apmeklētāju krāpšanā.

Apsūdzībā minēts, ka muzejā tiek pielietotas maldinošas mārketinga, kā arī kasieru apmācības metodes, kas ir pretrunā ar Ņujorkas štata likumiem.

"Metropolitēna muzejam jābūt atvērtam ikvienam, neņemot vērā viņu finansiālos apstākļus," atzīst viens no pilnvarotajiem, kuri uzsākuši tiesas procesu trīs muzeja apmeklētāju – kāda ņujorkieša un divu čehu tūristu vārdā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 01.06.2024 Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 27.05.2024 Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 31.05.2024 Taizeme - cik daudz Tu zini par šo valsti? Estravel Latvia
Izpildi testu, paraksties jaunumu saņemšanai un varbūt tieši Tu iegūsi vasarīgu un krāsainu pārsteigumu no #AmazingThailand | Skatīt vairāk
Atpūties citādāk – izvēlies Albāniju! Latvia Tours
Nomaļotas pludmales, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 389 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.468431sec.