Vasaras atvaļinājums ar ģimeni Zviedrijā: kā plānot tā, lai atpūtušies ne tikai bērni, bet arī vecāki?

Ja ģimenes atvaļinājumam vēl meklējat īsto vietu, kurp doties – Zviedrijas dienvidi būs gluži kā īsta pērle tiem, kas meklē skaistu galamērķi bez tūristu pūļiem. Turklāt, Zviedrija iepatiksies ne tikai pieaugušajiem, bet arī mazajiem ceļotājiem. Zviedrijā atradīsiet ne vien skaistu dabu, bet arī jautras aktivitātes dažādu vecumu bērniem. Par to, kā izplānot vasaras atvaļinājumu Zviedrijā tā, lai atpūtušies ir ne tikai bērni, bet arī vecāki – lasiet šajā rakstā.

Ērtākais veids nokļūšanai – ar prāmi no Klaipēdas

Piemērots ceļojuma transports ģimenēm būs prāmju operatora DFDS Seaways prāmis, kurš kursē katru dienu no Klaipēdas uz Vāciju un Zviedriju.

Domājot par došanos ceļā ar prāmi, veiksmīga izvēle plānot prāmja pārbraucienu būs tieši vēlajās vakara stundās un naktī, jo tādējādi pa dienu varat apskatīt Klaipēdas ostas pilsētu un apmeklēt izklaides objektus, lai vakarā ļautos netraucētai atpūtai un miegam uz prāmja. Uz DFDS Seaways Luna vai Aura kuģa prāmja ir pieejamas moderni aprīkotas kajītes visai ģimenei, kas noteikti sekmēs pilnvērtīgu miegu un atpūtu ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Starpcitu, ja ceļojat ar zīdaini, rezervējot Commadore kabīni, ir pieejama arī bērnu gultiņa.

Ieplānojiet apskates objektus un aktivitātes

Plānojot atvaļinājumu, laicīgi padomājiet arī par izklaidi pa ceļam, teiksim dodoties ceļā no Rīgas uz Klaipēdas ostu ar auto pa ceļam iespējams apskatīt gan šokolādes muzeju, gan pulksteņu muzeju, savukārt dabas mīļotājiem noteikti patiks Kuršu kāpas apmeklējums. Tādējādi jums būs iespēja uzsākt savu Autovaļinājumu jau dodoties ceļā no Rīgas un pārvērst ceļu līdz ostai par īstu piedzīvojumu!

Tāpat arī atrodoties uz kuģa, jau laicīgi saplānojiet aktivitātes gan pašiem mazākajiem ceļotājiem, gan pieaugušajiem. Labā ziņa ir tāda, ka izmantojot prāmja pakalpojumus, pasažieri var ņemt līdzi teju visu, ko sirds kāro – sākot no iemīļotajām spēlēm un rotaļlietām bērniem, grāmatām, portatīvajiem datoriem, līdz pat lielākai bagāžai, teiksim, velosipēdiem, kas noderēs jau ceļojuma galamērķī.

Savukārt pieaugušie novērtēs uz klāja esošo restorānu klāstu  kur  ceļotājiem būs iespēja baudīt izsmalcinātas vakariņas gan restorānā “Mare Balticum”, gan ātri uzkost  pašapkalpošanās bufetē  “7 Seas”. Starpcitu, uz klāja šovasar pieejams īpašs itāļu virtuves gardumu menu, kas iepriecinās pieaugušos. Savukārt bērnus iepriecinās svaigi ceptas, īpašas receptes vafeles ar dažādiem pildījumiem.

Dodieties uz Gotlandes salu

Gotlandes sala, kas atrodas tepat Baltijas jūrā un ir viegli sasniedzama ar auto no ostas pilsētas Karlshamnas Zviedrijā,ir īsta dārgumu krātuve ar aizraujošu viduslaiku arhitektūru, burvīgām piekrastes ainavām un bagātu vēsturi. Salas apmeklējums būs lielisks piedzīvojums, gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo tā apvieno unikālu dabu, UNESCO pieminekļus,Vikingu vēstures liecības, kā arī lieliskas pludmales atpūtai.

 Izziniet vēl nezināmo “Kreativum” zinātnes centrā

Ja ar ģimeni jau pabūts gan vietējos, gan kaimiņvalstu zinātnes centros, tad “Kreativum” zinātnes centrs būs aizraujošs apskates vērts objekts, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Centrs ir izveidots 2000 kvadrātmetru platībā un tajā ir simtiem dažādu ekspozīciju, kas ļaus pašiem pētīt, izmēģināt un izzināt zinātnes aizraujošo pasauli.

Vasarā “Kreativum” ver durvis arī āra kompleksam, kur atrodas vairāki izpētes vērti objekti, kā piemēram ūdens strūklakas, tuneļi, lidmašīnas modelis, Arhimēda skrūve un tilta būves makets. Centra apmeklējums noteikti būs interesants arī topošajiem skolēniem un palīdzēs skolā apgūto vielu ieraudzīt “dzīvē”. Biļetes bērniem un pieaugušajiem maksā sākot no 15 – 18 eiro. Starpcitu, DFDS prāmju pasažieri, zinātnes centru var apmeklēt ar 20% atlaidi.

Dodieties uz pasaku valstību – Astrīdas Lindgrēnas pasauli

Astridas Lindgrēnas pasaule, kas atrodas Vimmerbijā, Zviedrijā, ir maģisks atrakciju parks, kas veltīts slavenās zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnas darbiem. Parkā atdzīvojas iemīļoti Lindgrēnes grāmatu varoņi un stāsti, piemēram, Pepija Garzeķe, Emīls no Lēnebergas un Ronija, laupītāja meita.

Astrīdas Lindgrēnas pasaulē, gan maziem, gan lieliem ir iespēja satikt un mijiedarboties ar Lindgrēnes grāmatu ikoniskajiem varoņiem – iepazīties ar Pepiju Garzeķi un viņas draugu pērtiķīti Nīlsona kungu, apmeklēt Emīla saimniecību un kļūstiet par lieciniekiem viņa palaidnībām, izpētīt maģisko Mata cietokšņa mežu, kurā klīst Ronija un viņas laupītāju banda.

Starp citu, pasaku kompleksa teritorijā ir pieejams arī kempinga tipa atpūtas namiņu komplekss, kas ļaus pavadīt A. Lindgrēnas pasaulē pat vairākas dienas. Biļetes aptuvenā cena vienam pieaugušajam ir ap 38 eiro, savukārt bērniem līdz 14 gadu vecumam – 28 eiro.

Dodieties ekspedīcijā pa UNESCO dabas rezervāta plašumiem

Zviedrijas dienvidi, ko viegli sasniegt no Karlshamnas ostas, iekļauj Blekinges arhipelāga teritoriju, ko UNESCO ir pasludinājis par biosfēras rezervātu, pateicoties tā unikālajam dabas un kultūras mantojumam. Šeit esošā neskartā daba, noteikti patiks pieaugušajiem un bērniem.

Lai tūristiem būtu ērtāk orientēties Blekinges arhipelāga takās un ceļos, ir izveidota īpaša aplikācija un mājaslapa ARK56, kas ļaus ceļotājiem orientēties maršrutos, izpētīt dažādos veidus, kā ceļot pa unikālo dabas rezervātu. Kopumā pasaulē ir 714 biosfēras rezervāti, septiņi no tiem atrodas Zviedrijā.

ARK56 ir ceļu tīkls ir īpaši veidots tā, lai ceļotājiem būtu iespēja iepazīt visdažādāko vidi arhipelāga teritorijā – sākot no ūdens tūrisma, beidzot ar vēsturiskajām celtnēm un lauku ainavām. Starp citu, rezervāta izveidoto ceļu tīklu savieno 13 mezgli jeb pieturas vietas, kas piedāvā ceļotājiem dažādas ērtības – ēdināšanu, naktsmītnes un vēl citas aktivitātes un izklaides iespējas, kas noteikti patiks gan tiem, kas meklē komfortu, gan tiem, kam patīk doties garākos pārgājienos un izaicināt sevi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43014812sec.