Inga Kavaca un Egons Lapiņš no Vannila Travel brauc ar BMW 120d un BMW 130i [1]

Travelnews.lv aicināja ceļojumu aģentūras Vannila Travel vadītāju Ingu Kavacu un komercdirektoru Egonu Lapiņu, kuri privātajā dzīvē ir vīrs un sieva, uz interviju par BMW tēmu, jo abi arī ikdienā un sportiskās gaitās ir saistīti ar šī zīmola automašīnām.

Travelnews.lv: Pēdējos 3 gadus Inga Kavaca brauc ar BMW 120d, lai gan pirms tam bija Mercedes. Kas jūs pamudināja izvēlēties tieši BMW zīmola automašīnu?

Inga Kavaca: Mani uzrunāja automašīnas dizains un viss pārējais vairs nebija tik svarīgs. Viesnīcā Rīdzene pirms pāris gadiem notika tūrisma nozares pasākums – ALTA valdes vēlēšanas un pie viesnīcas pamanīju Tavu ( red. piezīme: Aivara Mackeviča) automašīnu, kas man uzreiz ļoti iepatikās. BMW pirmais modelis izceļas ar elegantu dizainu un jo sevišķi no aizmugures puses. Manai automašīnai ir jau trīs gadi un to es iegādājos ne jaunu, bet mazliet lietotu ar nelielu nobraucienu. Ar šo automašīnu jūtos ļoti komfortabli. Ievēroju dažu šoferu izbrīnu, kad cenšos tos palaist pa priekšu. Automašīna ir dinamiska un pati braucu varbūt mazliet ātrāk nekā atļauts, taču pielāgojoties braukšanas plūsmai un neradot stresu ne sev, ne arī citiem.

Travelnews.lv: Ko varat teikt par automašīnas tehnisko pusi, vadamību un ērtumu, piemēram, parkošanās vai atpakaļgaitas braukšana?

Inga Kavaca: Automašīna ir ļoti ērta lietošanā. Tā ir veikla un pietiekoši liela, taču ne pārāk liela, lai pazustu. BMW 120d ir ļoti praktiska automašīna. Man patīk :) No braukšanas viedokļa ir ļoti jārēķinās, ka tai ir aizmugures piedziņa, sevišķi ziemas apstākļos. No tehniskās puses īpaši daudz neiedziļinos, jo mājās priekš tā ir vīrieši.

Travelnews.lv: Cik tālu ir braukts ar šo automašīnu? Vai tā ir izmantota arī ceļojumiem?

Inga Kavaca: BMW 120d ir tāda pilsētas automašīna, tāpēc nekur tālu ar to nav braukts, ja nu vienīgi uz dažām Latvijas un Lietuvas pilsētām.

Travelnews.lv: Jautājums ir Egonam Lapiņam, kurš ir vairākas reizes ieguvis Baltijas autošosejas čempiona titulu: ko varat teikt par sportisko automašīnu BMW 130i, kas īpaši daudz neatšķiras no ielas varianta? Kādas ir emocijas?

Egons Lapiņš: Par šo modeli kopumā varu teikt tikai labākās atsauksmes. Lai gan pats ikdienā braucu ar Subaru Impreza WRX STI un iepriekš ar Mitsubishi Evolution, kas tomēr ir sportiskas automašīnas, taču pārsēžoties Ingas automašīnā man nerodas diskomforta sajūta. BMW 120d precīzi reaģē uz visām stūres darbībām un ir dinamiska, lai gan ir dīzelis.

Atsaucoties uz manu autosporta autoritāti Ģirtu Krūzmani (bildē pa labi), kurš ir teicis, ka ir sportiskas automašīnas un ir sporta automašīnas.Tad šajā gadījumā BMW automašīnas jau no rūpnīcas tiek gatavotas kā sporta automašīnas, kas ir šī zīmola galvenais stūrakmens. Savus galvenos sacensību startus veicu ar automašīnu Honda Civic, kas ir pārbūvēta un aprīkota ar profesionālu tehniku. Mana dalība sacensībās ar automašīnu BMW 130i bija vairāk eksperiments, bet biju ļoti pārsteigts, ka ielas parauga automašīna ir uzbūvēta tik tuvu profesionālajām sporta automašīnām. 1000 km Palangas sacensībās mēs ar BMW 130i spējām uzrādīt ļoti augstus rezultātus, apsteidzot īstas sporta automašīnas un radot neviltotu izbrīnu no sāncenšu puses.

Travelnews.lv: Kur tiek tehniski apkopta Ingas automašīna BMW 120d? Kāds ir jūsu vērtējums par servisu?

Egons Lapiņš: Mēs uzticamies BMW dīleram Wess-Select, kas atrodas Ulmaņa gatvē. Taču jāsaka godīgi, ka ar šo automašīnu nav bieži jābrauc uz servisiem – nu ja tikai jānomaina eļļa, filtri un atkal var doties ceļā. Mūsu automašīnai bija problēma ar turbīnu, kur bija pamanīts defekts blīvei, bet tā bez īpašām problēmām ir jau nobraukti 40 000 km. BMW tehnika ir būvēta ar rezervi un ļoti pārdomāti, tāpēc pie saudzīgas lietošanas ar šo automašīnu var nobraukt daudz kilometru. Kā pirmo investīciju pēc automašīnas iegādes mēs veicām labās autoriepās un varu ieteikt labāk pirkt 16 collu riepas nekā 17 collu, jo Latvijas ceļi ir pārāk nelīdzeni un bedraini. Ar 16 collu riepām ir komfortablāka braukšana. Mūsu automašīnas variantā, jo tai ir M piekare, tas ir ļoti būtiski, jo citādāk ir ‘’jāsalasa visas bedrītes salonā’’.

Travelnews.lv: Kāds ir tavs vērtējums BMW 120d, ja to būtu jālieto ikdienā?

Egons Lapiņš: Man patīk, ka automašīnu var lietot dažādos režīmos – gan ekonomiskajā, gan sportiskajā. To var izmantot gan viens cilvēks, gan arī ģimene. Šī automašīna ir būvēta Vācijas autostrādēm, jo tā pa īstam šo automašīnu var novērtēt, kad ātrums ir virs 150 km/h. Latvijā tādas legālas iespējas gandrīz nav un tāpēc daudzi BMW īpašnieki tā arī neizbauda šīs automašīnas īstenās priekšrocības. Tas ir jau pārbaudīts praksē, ka BMW automašīnas pie ātrumiem kas tuvu 200 km/h vai virs tā – parāda to vērtību, ko cilvēks arī novērtē – drošība, komforts un automašīnas vadamība. Es kopā ar ģimeni bijām aizlidojuši uz Vāciju, kur mēs vispirms bijām iznomājuši Mercedes Benz automašīnu, kas pie 200 km/h un līkumā radīja nelielu diskomfortu, tad ar BMW 530d neviens pat nemanīja šos līkumus, lai gan ātrums bija vēl lielāks. Tas arī pierāda BMW sportisko garu, kas jau automātiski nāk no rūpnīcas.

Inga Kavaca: Man patīk šī automašīna arī no izmaksu puses, jo degvielas patēriņš ir neliels un arī apdrošināšanā BMW 120d neuzrāda lielas izmaksas. Es tiešām esmu ļoti apmierināta ar šo automašīnu un tā atbilst manam dzīves stilam – būt aktīvai! Būtu ļoti labi, ja mans BMW būtu koši sarkanā krāsā, bet nu tas šoreiz nav tas gadījums. Arī zila krāsa ir smuka!

Travelnews.lv: Ja jūs kā ģimene braucat kopā un ar BMW, kurš vada automašīnu?

Egons Lapiņš: Parasti braucu pats pie BMW stūres, kad esam kopā ar ģimeni, jo esmu neiecietīgs uz citu braukšanas kļūdām. Es parasti aizrādu un tāpēc miera labā es pats vadu automašīnu. Bet man ļoti patīk vērot ziemā Subaru un Mitsubishi Evolution šoferus, kuri parasti ikdienā brauc tādi kā mazliet noguruši, bet ziemas apstākļos, kad citas automašinas lēnām kārpās pa sniegu, viņu acis spīd un sejā ir neviltots smaids.

Travelnews.lv: Egon, kādi ir sportiskie plāni?

Egons Lapiņš: Man šajā sezonā ir svarīgi uzturēt labu sportisko formu, bet uzlabojoties valsts ekonomikai un atgriežoties ‘’treknajiem gadiem’’, varētu pievērsties autosacensībām ārpus Baltijas. Kaut kas ir jāpamaina, lai neveidojas rutīna.

Travelnews.lv: Vai jums, Inga, arī nākošā automašīna būs BMW zīmolu?

Inga Kavaca: Man vēl jānobrauc šis BMW, taču nākošajam BMW būs jābūt mazliet lielākam, jo kā ģimenei ir savas prasības. Galvenais, lai ir iespēja to iegādāties! Man patīk braukt ar BMW!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kolna Jezups 07/16/2010 10:32 varbūt kāds kaut ko var pateikt par jauno 135i? cik liela starpība ir starp 130i un 135i?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Dome Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15982413sec.