Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu noslēgs ar programmu #LudwigVanRammstein

1. septembrī plkst. 19:00 Dzintaru koncertzālē uz iespaidīgu vasaras sezonas noslēguma koncertu aicina klasiskās mūzikas huligāni – grupa DAGAMBA un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā. Viņu sniegumā baudīsim jauno – elpu aizraujošo un netradicionālo muzikālo priekšnesumu – grupas DAGAMBA programmu #LudwigVanRammstein vēl nebijušā skanējumā.

#LudwigVanRammstein iedvesmas pamats rodams Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un kontroversālāko pārstāvju – klasiskās mūzikas komponista Ludviga van Bēthovena un grupas Rammstein daiļradē. „Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu – viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus“, atzīst grupas DAGAMBA līderis Valters Pūce. Savukārt pianists Dainis Tenis uzsver: „Mums ir interesanti strādāt pie jaunās koncertprogrammas, atklājot, cik skaista un melodiska patiesībā ir Rammstein mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus. Sākumā šis savienojums likās traks un nerealizējams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas viena otru papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu“.

DAGAMBA jaunā koncertprogrammā Bēthovena mūzika kļūs par rokmūziku, bet Rammstein melodijas iegūs akadēmisku skanējumu. „Interesanti ir mainīt lomas, kad Bēthovens sāk skanēt kā klasisks roka gabals, bet Rammstein pārtop akadēmiskā simfonijā. Mēs, savienojot dažādus mūzikas žanrus un laikmetus, nojaucam starp tiem robežas“, uzsver Valters Pūce.

Savukārt kamerorķestra Sinfonietta Rīga un diriģenta Normunda Šnē pievienošanās grupas DAGAMBA jaunajai koncertprogrammai #LudwigVanRammstein ļaus klausītājiem to izbaudīt daudz krāšņākā un vēl nebijušā skanējumā.

Grupu DAGAMBA 2011. gadā izveidoja Valters Pūce. Viņam pievienojās bērnības draugs un čellists Antons Trocjuks, bet pēc pāris gadiem irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralam un lietuviešu pianists Dainis Tenis, izveidojot internacionālu grupas sastāvu. Pirms gada grupas sastāvu papildināja arī bundzinieks Artūrs Jermaks. DAGAMBA aizraujošie muzikālie eksperimenti un radošie risinājumi būvē tiltu starp dažādām mūzikas pasaulēm, – roks, pops un klasiskā mūzika, tādejādi apvienojot dažādus muzikālos stilus, kā arī piešķirot klasiskai mūzikai mūsdienīguma elpu un skanējumu.

Biļetes uz Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas noslēguma koncertu pieejamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13451695sec.