9 Eiropas valstis lidojumu biļetēm plāno piemērot īpašu nodokli

Šis ir laiks, kad īpaši tiek diskutēts par klimata pārmaiņām un to, kā dažādu nozaru pārstāvji var tās ietekmēt un mazināt. Lai arī aviācijas nozare rada 2% oglekļa dioksīda (CO2) izmešu, tā ir vienīgā nozare, kura ir vienojusies par vispārējiem mērķiem CO2 izmešu samazināšanā jau sākot no 2020. gada.

2019. gada 7. novembrī Nīderlande, Vācija, Francija, Zviedrija, Itālija, Beļģija, Luksemburga, Dānija un Bulgārija nākušas klajā ar kopīgu paziņojumu, kurā aicina Eiropas Komisiju veikt pasākumus, lai koriģētu lidmašīnas biļešu cenas, piemērojot īpašu nodokli. Ja līdz 2020. gada beigām ES nolīgumu nevarēs panākt, Nīderlande ir gatava piemērot pati savu lidojuma nodokli.

"Tā nav tikai Nīderlande, bet gan liela Eiropas valstu grupa, kas uzskata, ka ir nepieņemami, ka gaisa ceļojumiem netiek piemēroti nodokļi, atšķirībā no ceļojumiem ar automašīnu, autobusu un vilcienu," paziņojumā presei sacīja Nīderlandes valsts sekretārs finanšu jautājumos Menno Snels (Menno Snel). "Šādi rīkojoties, mēs ceram, ka šis svarīgais jautājums tiks risināts arī citviet Eiropā."

Nesen veikts pētījums liecina, ka pasažieri ir gatavi un spēj maksāt nedaudz vairāk par lidojumiem, kam pievienota maksa par oglekļa emisiju, ja vien minētā maksa ir apzīmēta kā "oglekļa kompensācija par aviācijas degvielas ražošanu un importu", nevis kā "oglekļa nodoklis par gaisa satiksmi".

Oktobrī kļuva zināms, ka Vācijas valdība izveidojusi jaunu likumprojektu un plāno palielināt nodokli lidojumiem līdz pat 17 eiro, lai cīnītos ar klimata pārmaiņām. Izmaiņas stāsies spēkā 2020. gada 1. aprīlī un paredz par aptuveni trīs eiro palielināt aviosatiksmes nodokli lidojumiem Vācijas un Eiropas Savienības (ES) iekšienē, tam sasniedzot 10,43 eiro par biļeti reisiem no Vācijas lidostām. Lidojumiem līdz 6000 kilometru nodokli plānots palielināt par vairāk nekā 9 eiro līdz 32,57 eiro par biļeti. Vēl garākiem lidojumiem nodoklis tiks palielināts par aptuveni 17 eiro līdz 58,63 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19903493sec.