Sākusies reģistrācija Kuldīgas velobraucienam

09.04.2010 sākusies reģistrācija Latvijā lielākajam nekomerciālajam velobraucienam „Velodiena Kuldīgā”, kas notiks šā gada 22.maijā.

Reģistrēties iespējams interneta mājas lapā http://velo.kuldiga.lv/. Reģistrēties var gan dienas, gan nakts braucienam.

22.maijā Kuldīgā jau trešo reizi akcijas „Eiropa. Holande. Kuldīga. Domā zaļi!” laikā notiks velodiena, kuras mērķis ir veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā.

Piedalīties pasākumā tiek aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, īpaši ģimenes ar bērniem.

Velodienu organizē Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā, Nīderlandes vēstniecība Latvijā, Kuldīgas novada Dome un SIA „Velokurjers”. Pasākumu atbalsta Zviedrijas vēstniecība Latvijā.

Velodienai Kuldīgā izvēlēti trīs garumu maršruti – Pelču, Snēpeles un Vilgāles virzienā. Maršrutu garums ir no 15-45 kilometriem ar pieturas punktiem Kuldīgas un tās apkārtnes skaistākajās vietās. Dalībnieku reģistrācija pasākuma dienā sāksies plkst.9.30 Kuldīgas Rātslaukumā. Plkst.11.00 velodiena tiks atklāta ar pasākumu atbalstītāju uzrunām. Brauciens notiks no plkst.11.30 līdz plkst.16.00. Šogad ikviens pasākuma dalībnieks aicināts piedalīties unikālā aktivitātē, uzstādot Baltijas rekordu „Lielākais velosipēdu zvaniņu koris”. Visas pasākuma dienas laikā Kuldīgas vecpilsētā notiks dažādi kultūras un atpūtas pasākumi.

Jau otro gadu interesentiem tiek piedāvāts arī atraktīvs nakts velobrauciens pa Kuldīgas apkārtni. Nakts velobrauciens sāksies plkst.23.00 Rātslaukumā.

Pērn Kuldīgā šajā akcijā piedalījās vairāk nekā 800 zaļi domājošu cilvēku, viņu vidū bija arī ministri, ārvalstu vēstnieki, pašvaldību vadītāji, sportisti un uzņēmēji. Šogad plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 1000 dalībnieku. Par „Velodienas Kuldīgā” vēstnieku izraudzīts žurnālists Sandijs Semjonovs.

Pirmie 800 velobrauciena dalībnieki, kas būs pasākuma mājas lapā iepriekš reģistrējušies braucienam, saņems velodienas krekliņu un maršruta aprakstu. Bērni līdz 12 gadu vecumam braucienā var piedalīties tikai ar ķiverēm un vecāku pavadībā. Tāpat par riteņbraucēju drošību rūpēsies kārtībsargi.

Sekojiet informācijai internetā http://velo.kuldiga.lv/ un http://www.visit.kuldiga.lv/ , kā arī Twitter: visitkuldiga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76277614sec.