Kiprā tiek veidotas savdabīgas mākslas instalācijas

Karsta saule, zilas debesis un zeltainas pludmales ir vieni no svarīgākajiem kritērijiem, pēc kuriem cilvēki vadās, izvēloties vietas, kur pavadīt savu atvaļinājumu. Salu valsts Kipra ir īsta Vidusjūras pērle un pārsteidz ikvienu. Leģendas vēsta, ka tieši šīs salas krastā no jūras putām iznāca visu mīlētāju aizbildne, mīlestības un skaistuma dieviete Afrodīte.

Pafā jeb Pafosā - pilsētā Kipras dienvidrietumos, par godu gaidāmajam pilsētas titulam – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2017 – uzsākts vērienīgs projekts "Zīmes laikā un telpā", kura ietvaros tiek veidots milzīgs brīvdabas mākslas muzejs.

Lielajam notikumam par godu, pieci Kipras mākslinieki pilsētas piekrastē un citās tās vietās veidos 12 liela izmēra instalācijas. Mākslas darbi tiks saistīti ar Pafas vēsturi, jūru un sauli, kas ir šīs salas simboli. Pirmās trīs instalācijas ir jau izveidotas un apskatāmas rietumu piekrastē Kato-Pafa – starp bāku un jūru.

Vērienīgajiem mākslas darbiem doti nosaukumi "Views of Infinity", kas raksturo viedokļu bezgalību, spēju tajos ieklausīties un nenosodīt, "Sol Alter" – bronzas sieviete, kas pielūdz mīlas dievieti Afrodīti un "Red Poppy" jeb sarkanā magone, kas simbolizē sapņainu mīlestību.

Turpmākajos mēnešos lielākā daļa skulptūru un instalāciju tiks novietotas piekrastes gājēju ceļu tuvumā, pārvēršot to teju par mākslas galeriju, kas piesaistīs gan pilsētas iedzīvotāju, gan viesu uzmanību.

2017. gadā Pafa Eiropas kultūras galvaspilsētas 2017 titulu dalīs ar Dānijas pilsētu Orhūsu, izceļot tajās īpašās arheoloģiskās apskates vietas, kas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.847543sec.