Pētījums: Vairāk nekā puse no viesnīcu viesiem kaut reizi kaut ko piesavinās

Lai arī visi zinām, ka ņemt to, kas nav tavs, ir slikti, kāds pētījums pierāda, ka ik pa laikam tas mums aizmirstas - vairāk nekā puse jeb 56% no cilvēkiem, kas kaut reizi ir apmetušies viesnīcā, ir vismaz reizi no viesnīcas arī kaut ko paņēmuši.

Visbiežāk gan tie ir sīkumi - ziepes un dušas želejas (ko parasti arī viesnīcu viesi drīkst ņemt), pildpalvas vai avīzes. Tomēr starp visvairāk "savāktajām" mantām ietilpst arī tādas lietas kā viesnīcas čības, dvieļi - un pat elektronika.

Lai arī vairumā viesnīcu iekšējos noteikumos noteikts, ka aizliegts no viesnīcas numuriņa iznest arī sīkumus (tās pašas ziepes u.c. lietas), vairums viesnīcu īpašnieku ar to rēķinās, katrai naktij vai apmeklētājam paredzot konkrētu apjomu ziepju, šampūnu un citu "sīkumu". Pildspalvu un lielāku "sīkum" gadījumā tā pat kalpo kā tāda savdabīga viesnīcas reklāma - ja viesnīcas logo tiek izmantots tālāk, piemēram, staigājot mājās ar "Hilton" čībām.

Tas gan neaizliedz viesnīcu īpašniekiem pēc viesa numuriņa atstāšanas vēlāk arī piestādīt rēķinu (un to ieturēt no kredītkartes) par lietām, kas no numuriņa ir pazudušas - piemēram, par tām pašām čībām.

Pētījums arī atklājis, ka viesiem ir milzīga izdoma, kad runa ir par dažādu lietu zādzību un savu pēdu noslēpšanu. Kā piemēram, kāds cits viesis bija izgriezis no rāmja kādu gleznu un aizvietojis to ar izdrukātu kopiju. Kādā Bostonas viesnīcā pēc laulāta pāra došanās prom ticis konstatēts, ka luksusa numurā trūkst visas gultasveļas - uz gultas vairs nebija ne spilvenu, ne palaga, ne segas, ne pārvalka.

Tāpat gana regulāri nākoties saskarties ar to, ka dzērieni no bāra tikuši aizstāti ar ko citu - piemēram, viskija vietā ielieta tēja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34852195sec.