Aerodium pārstāvēs Latviju EXPO 2010 izstādē [1]

No 01.05.2010 līdz 31.10.2010 Ķīnā, Šanhajā, norisināsies starptautiskā izstāde World Expo 2010. Tiesības tajā pārstāvēt Latviju šogad ieguvusi SIA „AERODIUM” komanda. Kā uzsver Ivars Beitāns, Sia „AERODIUM” valdes priekšsēdētājs: „Mēs būsim kaut kas īpašs!”.

Izstāde norisināsies Ķīnas finanšu metropolē Šanhajā, un šajā laikā apmeklētāju uzmanība tiks piesaistīta gan ar pašu paviljonu, kas tiek veidots kā īpaša celtne, gan iespēju pašiem izmēģināt lidojumu. Kā īpaši patīkams pārsteigums izstādes apmeklētājiem būs iespēja saņemt uz vietas montētu video, kurā redzams pats apmeklētājs lidošanas procesā. Lai neizpaliktu bez paliekošas pievienotās vērtības no Latvijas, filmiņai tiks pievienots video par Latviju, un Latvijas paviljona veidotāji cer, ka šādi apmeklētājiem paliks atmiņā skaistas emocijas un pozitīva informācija par Latviju.

Šobrīd Siguldā, kur atrodas vienīgais vertikālā vēja tunelis Latvijā, norisinās intensīvi treniņi - 12 puiši neatlaidīgi trenējas, lai pierādītu sevi un pēc atlases iegūtu iespēju doties uz Ķīnu pārstāvēt Latviju.

Līdzās lielajam vēja tunelim, kura diametrs ir teju trīs metri, ir speciāli uzbūvēts krietni mazāks vēja tunelis, kura diametrs ir 1.60 m. Mazajā vēja tunelī arī pati vēja plūsma ir mazāka, proti – diametrā šaurāka. Lidošana šādā vēja tunelī ir krietni sarežģītāka un tai nepieciešama lielāka fiziskā slodze. Taču lidošanas nodarbības, kas norit piecas reizes nedēļā, ir tikai viena daļa no treniņu programmas – tajā tiek ietvertas arī akrobātikas, vieglatlētikas un peldēšanas nodarbības nopietnu treneru uzraudzībā.

Lidošanas pamatprasmes tiek apgūtas, lidojot uz vēdera. Lidošana uz muguras iesācējam ir krietni sarežģītāka un grūtāka, savukārt lietpratējam – tīrā atpūta. Īsts profesionālis spēj uzturēties lidojumā salīdzinoši ilgu laiku – vairāk kā 30 minūtes. Lidošanas augstums var variēties, taču sešu metru augstums iesācējam ir labs rādītājs. Liela daļa no ķermeņa kustībām, uz kuru pamata tiek kontrolēta ķermeņa uzvedība (kustība) vēja tunelī, tiek apgūta peldēšanas treniņos. Laika apstākļi puišiem lidot netraucē, jo, kā paši atzina, - šodien ir sniegs un drīz būs lietus, bet Ķīnā jau sagaida liels karstums.

World Expo 2010 izstādes laikā reizi trīs dienās plānots veikt paraugdemonstrējumus mazajos vēja tuneļos, kuri tiks darbināti vienlaicīgi. Savukārt izstādes apmeklētāji varēs lidot lielajā tunelī, kurš būs vairāk kā trīs metrus plats. Kā atzīst SIA „AERODIUM” instruktori, apmācīt cilvēku bez iepriekšējas lidot prasmes ir vienkāršākāk uz lielākas vēja plūsmas.

Visai aktuālākajai informācijai, video un foto intervijām sekot līdzi var ikviens oficiālajā Latvijas Expo 2010 blogā www.latvijaexpo2010.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 spotty 03/16/2010 10:53 Super :) Vizuāli iespaidīgi un interesanti, līdz ar to neaizmirstami, lielisks veids kā sevi prezentēt.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44209099sec.