Viegli būt par tūristu Zviedrijā [1]

Pusdienu maltītes par pieņemamu cenu, zīdaiņu pārtīšanas galdiņi un bērniem draudzīgi restorāni - Zviedrija ir ļoti vienkārša zeme ceļojumiem un īpaši draudzīga tā ir ģimenēm ar bērniem. Lielākā daļa uzrakstu un ēdienkaršu ir viegli atšifrējami ar parastas kabatas vārdnīcas palīdzību un benzīntankos un lielveikalu kasēs jaunākie darbinieki diezgan labi runā angliski. Tur var maksāt ar kredītkarti, tāpat arī bankomātos viegli izņemama nauda. Vienīgais - daudzviet piepilsētās bankomātu ir tā pamazāk, jo pirms kāda laika bankomātu spridzināšana bija kļuvusi par iemīļotu sporta veidu palaidnīgu jauniešu vidū.

Neskatoties uz bankomātu nelaimēm, Zviedrija ir drošs galamērķis. Vienīgais izņēmums ir auto zādzības, kas īpaši izplatītas tādās lielpilsētās kā Stokholma, Malme un Gēteborga. Sarūk arī iebrukumu skaits kempingos.

Pusdienas Zviedrijā ir ļoti lētas - dagens rätt (dienas piedāvājums) kopā ar salātiem un kafijas tasi maksā aptuveno 60-80 zviedru kronu (ap 6 eiro). Lielākoties dagens rätt ir vienkārša maltīte - panēta zivs ar mērci vai desas ragū ar rīsiem. Kopš 2005. gada bāros, restorānos un diskotēkās, kur pārdod pārtiku vai alkoholu, aizliegta smēķēšana. Starp citu - Zviedrijā neatstāj dzeramnaudu. Izņēmums ir vienīgi ļoti smalki restorāni.

Pārtikas produktus Zviedrijā var iegādāties kādā no milzīgajiem tirdzniecības centriem pilsētu nomalēs vai pārtikas produktu veikalos Coop-Konsum, ICA un Vivo. Gandrīz katram zviedram ir kāda veikala klienta karte. Tūristiem jāuzmanās, jo dažu akcijas preču cenas var būt derīgas tikai karšu īpašniekiem. Veikalu darba laiks ir diezgan ilgs - līdz pat 21 vakarā, bet pat tad, ja veikali slēgti, daudz ko ļoti nepieciešamu iegādāties iespējams kioskos vai benzīntankos.

Alkoholiskos dzērienus var nopirkt vien valsts veikalos Systembolaget darba dienās no 10-18 un sestdienās līdz 13 (lielpilsētās tie reizēm strādā ilgāk). Ja krājumi nav sagādāti, bieži vien var gadīties palikt bez alkohola. Tāpat arī tie, kam vēl nav 20 gadu. Kaut arī pilngadība Zviedrijā sākas ar 18 gadu vecumu, alkohola patēriņš atļauts vien no 20 gadu vecuma. Ja jums ir 20 gadu, bet izskatāties jaunāks, jums var pieprasīt personu apliecinošu dokumentu. Alkohola cenas gan Zviedrijā ir ļoti augstas.

Zviedrija ir bērniem draudzīga zeme - autobusos ir daudz vietas bērnu ratiņiem, Stokholmā iespējams izmantoto pavadošās personas pakalpojumus, kas palīdz izmantot sabiedrisko transportu ar bērnu ratiņiem. Pārtinamie galdi ir daudzviet - Stokholmā tie, piemēram, atrodami arī bērnu rotaļu laukumos parkā. Kafejnīcās un restorānos pieejami bērnu krēsliņi un bērnu pudelītes piedāvā uzsildīt mikroviļņu krāsnī. Vasarnīcās bērni droši drīkst trokšņot pēc sirds patikšanas - tuvākie kaimiņi ir tālu un aļņus bērnu rotaļas netraucē. Vilcienos divi bērni līdz divpadsmit gadu vecumam kāda pieaugušā pavadībā drīkst braukt bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Wenden 05/20/2010 11:47 Arī esot tā, ka ja brauc ar sabiedrisko ar bērnu kuri vēl izmanto ratiņus tad vecākam brauciens ir pa brīvu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46760297sec.