Berlīnē aplūkojama piemiņas plāksne karija mērces izgudrotājai un citas dīvainas vietas

Kurā Berlīnes bārā dziedātājs Deivids Bovijs vislabprātāk dzer viskiju? Uz kuras daudzjoslu ielas sadalošās saliņas dzīvo visvairāk savvaļas trušu? Dzirdot pieminam Vācijas galvaspilsētu Berlīni, droši vien pirmā asociācija vairumam būs Reihstāgs, Brandenburgas vārti, Uzvaras kolonna un Aleksandra laukums. Nupat Vācijā klajā nācis jauns tūrisma ceļvedis „111 vietas Berlīnē, kuras jums jāredz” (111 Orte in Berlin die man gesehen haben muss), un tajā iekļauti nelieli pilsētas iekšpagalmi, maģiskas drupas, vjetnamiešu tirgus, sikspārņiem pilni pagalmi un slavenību kapa vietas.

Visi pilsētas rajoni līdzās tradicionālajiem piedāvā arī kuriozus apskates objektus, un tagad 111 no tiem iekļauti jaunajā ceļvedī, kas tūristiem atklās „trako Berlīni”, sola izdevniecība Emons, jo Berlīne neesot tikai gluda un glancēta, bet arī šķība, greiza un pilnīgi traka. Vietas, kas aprakstītas ceļvedī, ne vienmēr ir skaistas, taču tās ir neparastas un satraucošas. Tās slēpj stāstus un leģendas!

Lūk, dažas no tām:

· Dongksana centrs (Dong-Xuan-Center) Lihtenbergā – milzīgajā vjetnamiešu tirgus hallē valda raibu raibā atmosfēra, te nopērkamas mākslīgās puķes, eksotiski augļi, rīsi un arī treniņbikses 10-pakā.

· Korejiešu dārzs atpūtas parkā Marzahn – lielās koka skulptūras pilda svarīgu uzdevumu – atbaida ļaunos garus un sargā korejiešu stila dārzu, vienu no tā sauktajiem starptautiskajiem dārziem Marcānā.

· Noikollnas arkādes (Neukölln-Arcaden) daudzstāvu autostāvvietas jumts – pat nevar iedomāties, cik skaists skats uz Berlīni paveras no necilās autostāvvietas neizteiksmīgā jumta!

· Grāmatu mežs Prenclavas kalnā (Bücherwald in Prenzlauer Berg) – piecu vecu koku stumbros uz ielas stūra izveidots ļoti savdabīgs grāmatplaukts – grāmatu maiņas punkts, kur katrs, kas vēlas, var atstāt sev nevajadzīgo grāmatu un paņemt kādu citu vietā.

· Sikspārņu pagrabs Citadelē (Zitadelle) – Špandavas pils velvju pagrabos ziemo aptuveni 10`000 sikspārņu. Visu gadu tos iespējams aplūkot aiz aizsargstikliem.

· Piemiņas plāksne karija desiņai – ik gadu Berlīnē tiek apēsts ap 70 miljoniem karija desiņu, bet karija mērces izgudrotāju neatceras gandrīz neviens. Vietā, kur kādreiz atradās Hertas Hoieres uzkodu kiosks, tagad novietota piemiņas plāksne, kas cildina viņas izgudrojumu kā „mūžīgo baudu”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48165894sec.