Vācijas dārgakmeņu ceļš vilina juveliermākslas interesentus

Viesi te var ne tikai skatīties un apbrīnot, bet arī paši piedalīties dārgakmeņu apstrādē kādā no 650 juvelieru uzņēmumiem 48 kilometrus garajā Vācijas Dārgakmeņu ceļā Reinzemes – Pfalcas federālās zemes Idaras – Oberšteinas reģionā (Idar – Oberstein).

Nelielā Kiršvaileras pilsētiņa (Kirschweiler) ir viena no 25 apdzīvotajām vietām Idaras – Oberšteinas reģiona 48 kilometrus garajā Dārgakmeņu maršrutā, kas ietver ne tikai dārgakmeņu apstrādi, bet arī zeltkaļus, sudrabkaļus, gravierus un citus juveliermākslas meistarus, kā arī divas vēsturiskas juvelieru darbnīcas, kur dārgakmeņu slīpēšana joprojām notiek, izmantojot ar ūdeni darbināmas ahātu slīpmašīnas. Arī Vācijas dārgakmeņu birža atrodas tieši šajā reģionā. Ap 60 uzņēmumiem piedāvā arī tūrisma programmas, sākot ar dalību dārgakmeņu apstrādē un beidzot ar iespēju iegādāties unikālus juveliermākslas darinājumus un aplūkot brīnišķīgas ekspozīcijas. To vidū ir, piemēram, 156 kilogramus smaga ametista drūza – kristāliem klāts dobums akmenī. Vietējā tūrisma informācijas biroja darbinieki ir pārliecināti, ka nekur citur pasaulē nav iespējams tik labi iepazīt dārgakmeņu veidošanās vēsturi un apstrādi kā Vācijas Dārgakmeņu muzejā (Deutsches Edelsteinmuseum) ar tā 10`000 eksponātiem un Dārgakmeņu dārzā Kempfeldes pilsētā (Edelsteingarten Kempfeld), kur iespējams aplūkot 100 dažādus neapstrādātus akmeņus.

Vācijas Dārgakmeņu ceļu visērtāk apmeklēt, iegādājoties viesu un ģimenes kartes, kas maksā divus līdz piecus eiro un sniedz iespēju daudzus apskates objektus apmeklēt lētāk, - muzejus, kapara apstrādes darbnīcas, juveliermākslas kursus un citus. Konkrētus piedāvājumus un vairāk informācijas iespējams atrast http://www.edelsteinstrasse.de, http://www.idar-oberstein-touristinfo.de un http:/www.suedkamp-exkursionen.de.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58193207sec.