Astoņi labākie iemesli, kāpēc apceļot Vācijas dienvidus

Kalni un ūdens, vīns un gardie Dienvidvācijas ēdieni, nemaz nerunājot par savdabīgo humora izjūtu! – Vācijas ziemeļi, protams, ir skaisti, bet paši vācieši ar lielu devu sirsnības un lepnuma apkopojuši desmit iemeslus, kāpēc Dienvidvācija ir vēl skaistāka un noteikti – ceļojuma vērta.

Laika apstākļi

Kamēr Berlīne vēl guļ sniegos, Vācijas siltākajā lielpilsētā – Freiburgā netālu no Francijas robežas jau ir sācies pavasaris, zied ķirši. Nereti Freiburgas reģionu dēvē pat par „Vācijas Toskānu” – no Dienvidfrancijas ieplūstošo silto gaisa masu dēļ reģions starp Švarcvaldi un Vogēziem piedāvā īsti dienvidniecisku šarmu ar zemnieku ciematiem, vīna darītavām, dabu un viesmīlību.

Knēdeļi

Apaļi kalni, alus vēderi, baroks un knēdeļi: plakanais, taisnais un zigzagotais lai paliek citiem, dienvidvāciešiem patīk viss, kas ir apaļš, - arī ēdienā. Kas tad ir īsts Dienvidvācijas knēdelis? Par to dažādie dienvidu reģioni strīdas, jo katrā vietā tie ir atšķirīgi. Tūristiem, kas nāk no valstīm bez knēdeļu gatavošanas tradīcijām, parasti garšo tie visi.

Dirndls

Jocīgais un nezinātājam grūti izrunājamais vārds apzīmē tipisko Dienvidvācijas sieviešu apģērbu – sarafānu ar baltu, dekoltētu un mežģīnēm apdarinātu blūzīti un košu priekšautu. Vācieši saka – dirndls pasvītro valkātājas skaistumu un noslēpj iespējamos trūkumus, turklāt ir ļoti ērts valkāšanā un nekādā veidā nepakļaujas modes diktātam. Jebkur citur dirndls ikdienā izskatīsies pēc maskarādes tērpa. Visur, tikai ne Bavārijā!

Humors

„Īsākais ceļš starp diviem punktiem ir arabeska” – šo teicienu varētu attiecināt uz dienvidvāciešiem, kas spējīgi runāt riņķī un apkārt, vijot tādas valodas piruetes, ka vienā brīdī jums sareibs galva un kļūs pilnīgi skaidrs: Dienvidvācijā patiesības pretstats ir vēl viena patiesība. Nekas dienvidvāciešiem nav tik tāls un svešs, kā ziemeļu tautiešu tiešā valoda un taisnvirziena domāšana.

Ūdens

Vācijas dienvidos ūdens ir svaigāks, saka paši vācieši. Tas nāk no kalniem un, sasniedzis ieleju, vēl ir tīrs, dzidrs un nevainīgs. Tāpēc daudzās Dienvidvācijas upēs joprojām ir iespējams makšķerēt un peldēties. Jo tālāk uz ziemeļiem, jo ūdens piesārņojums lielāks.

Riteņbraukšana

Tie, kas uzskata, ka kalnainā apvidū braukt ar velosipēdu ir grūtāk, maldās! Braukšana augšup kalnā sniedz daudz lielāku gandarījumu nekā cīņa ar pretvēju Vācijas ziemeļdaļas „stepēs”. Kalnus taču ir iespējams uzvarēt, turklāt, kad esat tikuši augšā, jūs gaida nobrauciens lejup. Vācijas dienvidos atrodami daudzi interesanti velomaršruti, piemēram 2`800 kilometrus garais brauciens no Donavešingenes (Donaueschingen) līdz Melnajai jūrai. Konstancē pie Bodenes ezera izveidots pasaules vienīgais apļveida krustojums velosipēdiem. Starp citu – atšķirībā no citiem Vācijas reģioniem dienvidos ir pieņemts, ka divi pretimbraucoši riteņbraucēji satikšanās brīdī pasveicina viens otru. Sīkums, bet patīkami.

Vīns

Dzīves pieredzes bagātie saka: vienmēr izvēlies atvaļinājumam tādu zemi, kurā tiek gatavots vīns, un tur, kur beidzas vīns, beidzas arī dienvidi.

Kalni

Daži domā, ka kalni ir ģeogrāfisks, ainavisks veidojums. Bavārieši zina, ka kalni ir filozofiska kategorija. Nekur citur jūs tik skaidri neieraudzīsiet, ka tur, kur ceļš ved augšup, tas ved arī lejup. Neviens to nezina labāk kā ļaudis, kas dzīvo uz dienvidiem no Minhenes, - vietā, kur gudrība sāk savu augšup-lejup ceļu.

Citreiz – arī par to, kāpēc apceļot Vācijas ziemeļus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60000801sec.