Iepazīsti Sansebastjanu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Šis Basku zemes skaistums gozējas vēlā vasaras saulē līdz ar filmu festivālu un lielisko basku ēdienu, kas padara šo zemi vēl pievilcīgāku.

Kādēļ doties tagad?

No 2012. gada 21. - 29. septembrim Spānijas ziemeļu pērlē, Basku zemē, notiks 60. starptautiskais filmu festivāls (www.sansebastianfestival.com), un tai pat laikā šī zeme gatavojas 2016. gadā kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Basku ēdiens padara Sansebastjanu tik īpašu – katrs kumosiņš ir tik labi pārdomāts, ka jums būtu žēl to apēst, ja vien tas nebūtu tik gards.

Pilsēta atrodas aptuveni 16 kilometrus no Francijas robežas, bet pilnībā atrodas Spānijas teritorijā, kuras milzīgā krasta līnija piešķir pilsētai šarmu.

Orientēšanās pilsētā

Sansebastjāna atrodas līci, ko veido Kantabrijas milzīgā jūras piekraste. Galvenais tūrisma birojs atrodas Alameda bulvārī 8 (www.sansebastianturismo.com) un katru dienu ir atvērts no pulksten 10.00 – 19.00, svētdienās no pulksten 10.00 – 14.00, bet darbdienās no pulksten 13.30 – 15.30 slēgts. Šeit ir iespējams iegādāties trīs dienu derīgu Sansebastjānas biļeti (cena 8 eiro jeb 5,62 Ls), ar kuru iespējams braukt autobusos bez maksas un dažos veikalos iespējams iegūt atlaides.

Reģistrēšanās viesnīcā

Četrzvaigžņu viesnīca de Londres (www.hlondres.com) atrodas austrumos aiz La Concha pludmales. Šī viesnīca piedāvā divvietīgo istabu tikai par 199 eiro (139,86 Ls) par nakti.

Kad satiksiet laipno Pension Bellas Artes viesnīcas (www.pension-bellasartes.com) īpašnieku Leiru, jūs sapratīsiet, kādēļ šī viesnīca ir tik populāra. Tīras istabas ar augstspiediena dušu maksā sākot no 118 eiro (132,13 Ls) par nakti. Starp citu, ļoti laba vieta kur ieturēt brokastis ir kafejnīca Avenida de la Libertad (www.farfalle.es), kura ir atvērta katru dienu no pulksten 7.00, izņemot svētdienas. Šīs kafejnīcas firmas ēdiens ir cepta maizīte ar marmelādi un kafiju ar pienu, kas izmaksā 3,15 eiro (2,21 Ls).

Urban House kopmītne (www.enjoyeu.com) ir daļa no triju kopmītņu kompleksa, kurā notiek dažādas aktivitātes. Ir pieejamas studentu istabas sākot no 16 eiro (11,24 Ls) par nakti, kā arī divvietīgās istabas, sākot no 35 eiro (24,60 Ls) par nakti, ieskaitot brokastis.

Pirmā diena - pilsētas apskate

Sāciet ar Calle Mayor ielas apskati, kas atrodas aiz Parte Vieja centra un apskatiet apbrīnas vērto 18. gadsimta baznīcu ar baroka stila fasādi, kuras sānos atrodas divi torņi. Virzieties uz ziemeļiem un nogriezieties pa labi Calle 31 de Agosto ielā, kas ir vienīgā iela, kura netika nodedzināta 1813. gadā pēc franču iebrukuma. Turpinot iet pa Calle de San Vicente ielu, nogriezieties pa labi, lai apskatītu Iglesia San Vicente baznīcu. Pēc tam turpiniet iet pa Calle de San Vicente ielu, tad nogriežoties pa labi Calle de Iñigo ielā, jūs nokļūsiet līdz Plaza de la Constitución skvēram, kas kādreiz kalpoja kā vēršu cīņu arēna.

Iepirkšanās

Calle Loiola ir galvenais iepirkšanās centrs. Virzoties pa kreisi no šī centra uz ziemeļiem, nonāksiet pie San Martin iepirkšanās centra (www.msanmartin.es), kur atrodas daudz mazu veikaliņu. Veikali ir atvērti katru dienu (izņemot svētdienas) no pulksten 9.00 – 20.00, kaut gan vairums veikalu tiek slēgti jau ap pulksten 14.00.

Otrā diena - pastaiga parkā

Museo Chillida - Leku (www.eduardo-chillida.com) ir brīvdabas muzejs, kas ir veltīts Basku zemes futbola kluba Real Sociedad vārtsargam - vēlākajam tēlniekam Eduardo Čillidam.  Muzejs atrodas 8 kilometrus no Hernani pilsētas. Lai nokļūtu līdz šim muzejam, brauciet ar 92. autobusu no Calle de Okendo. Muzeja parkā atrodas neskaitāmas skulptūras un mākslas galerija, kas padara šo parku ļoti vilinošu. Parks atvērts katru dienu no pulksten 10.30 – 15.00, izņemot otrdienās un ieejas maksa ir 8 eiro (5,62 Ls).

Nobeigums

Par 2,80 eiro jeb 1,97 Ls (turp un atpakaļ) izbaudiet braucienu ar 100 gadus vecu trošu ceļu vagoniņu uz līča rietumu zemesraga Monde Igueldo virsotni (www.monteigueldo.es). No pulksten 10.00 – 21.00 vagoniņš kursē ik pēc 15 minūtēm, savukārt brīvdienās no pulksten 10.00 – 22.00. No vagoniņa paveras burvīgs skats uz līci un uz stipri izroboto piekrastes līniju. Šis ir lielisks laika pavadīšanas veids bērniem, jo Monde Igueldo virsotnē atrodas atrakciju parks.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46577382sec.