Nedēļas nogalē Ūmeo atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu

Ūmeo, otra 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, nedēļas nogalē no 31.janvāra līdz 1.februārim, atklās savu Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu.

Ūmeo ir salīdzinoši jauna un neliela pilsēta Zviedrijas ziemeļos ar vairāk nekā 75 000 iedzīvotāju, kura galvenokārt atpazīstama saistībā ar universitāti, kas ir viena no lielākajām Zviedrijā. Ūmeo 2014 programmā tiek akcentēti sociālie projekti ar vietējo iedzīvotāju un mākslinieku iesaisti un sāmu kultūras popularizēšanu. Sāmiem Ūmeo 2014 programmā un arī atklāšanas norisēs ir atvēlēta centrālā loma.

1.februārī galvenais notikums būs īpaša atklāšanas ceremonija Burning Snow, kurā mūsdienu tehnoloģiju iespējas papildinās dabas materiālu izmantošana. Triju dienu džeza minifestivālā uzstāsies arī latviešu grupa Framest.

Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu Ūmeo 2014 gada atklāšanas pasākumos pārstāvēs Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle un programmas vadītāja Aiva Rozenberga.

Visa gada programma sadalīta astoņās daļās kā astoņi sāmu gadalaiki. Katru ievadīs īpaša gadalaika atklāšanas ceremonija. Papildus kultūras programmai, Ūmeo Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu izmanto, lai uzlabotu pilsētvidi.

Rīgai ar Ūmeo izveidojusies veiksmīga sadarbība īstenojot sadarbības projektus. Latvijā un Zviedrijā izdota Eiropas kultūras galvaspilsētu pastmarka, septembrī Ūmeo norisināsies Latvijas Survival Kit satelītfestivāls. Latvijas dzejnieki ir  piedalījušies Ūmeo dzejas dienās,  noritējušas un norisināsies Latvijas muzeju izstādes Zviedrijā, un Zviedrijas izstādes Latvijā. Rīga 2014 programma prezentēta gan Stokholmā, gan Ūmeo.

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17256117sec.