Greenpeace atvainojas par kampaņu Naskas līniju tuvumā

Organizācijas "Greenpeace" vadītājs solījis doties uz Peru, lai personīgi atvainotos par vides aktīvistu darbībām seno Naskas līniju tiešā tuvumā.

"Greenpeace" norāda, ka ir gatava uzņemties visu atbildību par notikušo. Kāds Peru valdības pārstāvis atzinis, ka valdība grasās tiesāties ar aktīvistiem, kuri it kā esot nodarījuši bojājumus senajiem ģeoglifiem, tuksnešainajā apvidū atstājot pēdu nospiedumus.

"Mēs saprotam, ka tas izskatās ļoti slikti," norādīja "Greenpeace". "Mūsu rīcība bija bezatbildīga un muļķīga."

Aizvadītajā nedēļā "Greenpeace" aktīvistu darbības pie Naskas līnijām bija saistītas ar kampaņu, kuras nolūks bija pievērst 190 valstu delegātu, kuri viesojās ANO konferencē netālu esošajā Limā, uzmanību atjaunojamās enerģijas izmantošanai. Aktīvisti teritorijā, kurā ieiet stingri aizliegts, izvietoja no dzeltena auduma veidotu uzrakstu: "Laiks pārmaiņām; Nākotne ir atjaunojama". Sākotnēji "Greenpeace" atzina, ka tas ticis darīts "ārkārtīgi piesardzīgi", lai neradītu nekādus postījumus.

Tomēr Peru kultūras ministra vietnieks Luiss Haime Kastiljo šādu rīcību nodēvējis par "pļauku sejā visam, ko peruāņi uzskata par svētu", un atzinis, ka atbildīgajiem var tikt liegta izceļošana no valsts un piemērotas apsūdzības par uzbrukumu arheoloģiskam piemineklim, sodot viņus pat ar sešu gadu cietumsodu. Kastiljo atzinis, ka nevienam nav ļauts bez īpašas atļaujas spert kāju vietā, kur darbojušies aktīvisti, savukārt tiem, kuri šādu atļauju ieguvuši, jāvalkā speciāli apavi.

Tiek ziņots, ka "Greenpeace" izpilddirektors Kumi Naidu gatavojas doties uz Limu, lai izteiktu atvainošanos par notikušo.

Naskas līnijas ir gigantiski dzīvo radību, stilizētu augu un citu tēlu silueti, kas attēloti zemes virskārtā un tapuši pirms aptuveni 1 500 vai 2 000 gadu. Tiek uzskatīts, ka itin noslēpumainajām līnijām savulaik bijusi rituāla vai astronomiska nozīme.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 06.05.2024 Tūrisma trialtons 2024 TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51282597sec.