Astoņas pietiekami nenovērtētas Eiropas pilsētas, kuras apciemot ceļotkārajiem

Eiropā ir gana daudz ceļojumu galamērķu, kuri ir tik populāri, ka ik gadu uz tiem tūristi dodas pūļiem vien. Tas gan nebūt nenozīmē, ka mazāk apmeklētie tūrisma objekti būtu mazāk pievilcīgi, tieši tādēļ tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv piedāvā ne tik populārus galamērķus, kurus varbūt iekļaut šī gada ceļojumu sarakstā.

Portu, Portugāle

Ir grūti neiemīlēt Portugāles otro romantiskāko pilsētu Portu, kura atrodas Douro upes ielejā. Šī ostas pilsētiņa burtiski dzirkstī no krāsām un dažādiem arhitektūras stiliem – tajā ir it viss, sākot no pasteļkrāsas pilsētas mājiņām, viduslaiku zvanu torņiem, ekstravagantām baznīcām baroka stilā līdz pat klasiskām ēkām. Uz Portu labprāt brauc vīna cienītāji, kuri apmeklē degustācijas arvien vairāk paliekošajos vīna pagrabos, savukārt mūzikas mīļotāji turp dodas, lai grimtu mūzikas skaņās starptautiskā Primavera Sound festivāla laikā, kurš ik gadu norisinās jūnija mēnesī.

Mostara, Bosnija un Hercegovina

Lielākā daļa ceļotāju apmeklē Sarajevu, Bosnijas galvaspilsētu, taču tūristu ievērības cienīga ir arī Hercegovinas reģionā esošā Mostara. Gleznainajā pilsētā atrodas Balkānu slavenākais tilts Mostaras vecais tilts jeb Stari most – tas izskatās kā maģiska burvju arka, kura savā starpā savieno divus viduslaikā celtus torņus. Pilsētiņa ir kalnu ieskauta, kas ir perfekti piemēroti pārgājieniem, tādēļ vasaras sezonā Mostara tā vien kūsā no dzīvības.

Seviļa, Spānija

Tiem, kuri vēlas pieredzēt, kāda patiesībā ir spāņu kultūra visās tās izpausmēs, par ceļojuma galamērķi ieteicams izvēlēties Andalūzijas galvaspilsētu Seviļu. Tā ir viena no pilsētām, kas sevi dēvē par flamenko rašanās vietu, un ir labi pazīstama pasaulslavenā buļļu stadiona (Plaza de Toros de la Real Maestranza) dēļ. Pats piemērotākais laiks, lai apmeklētu Seviļu, ir pavasarī, kad tur notiek pavasara festivāls, kuru laikā ielās var redzēt neskaitāmus flamenko dejotājus košos tērpos.

Zalcburga, Austrija

Nereti viss, ar ko tiek asociēta uz Austrijas un Vācijas robežas esošā Zalcburga, ir slavenā filma "Mūzikas skaņas", taču patiesībā šajā pilsētā ir kas vairāk par skaistajiem skatiem uz austrumos esošajiem Alpu kalniem. Šī brīnumainā pilsēta, kuras vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Mantojumu sarakstā, un kurā ir baroka laika baznīcas un labi koptas zaļās zonas, tikpat labi varētu būt kādas Disneja vai, piemēram, kara laika filmas uzņemšanas vieta.

Brige, Beļģija

Ja vēlies kaut uzzināt, kā būtu iekāpt laika mašīnā un ceļot atpakaļ pagātnē, ir vērts apciemot Brigi. Šī viduslaiku pilsētiņa ar bruģētajām ieliņām, dzirkstošajiem kanāliem un zirgu vilktajām karietēm, kuras papildina 17.gadsimtā celtās būves, kurās paslēpušies tūristiem domātie restorāni, veikaliņi un bāri, ikvienā uzbur nojausmu par senatni. Vislabākais laiks, kad Brigi apciemot, ir ziema – Ziemassvētkos nav nekā maģiskāka par sniegiem klātu senlaiku pilsētiņu.

Tallina, Igaunija

Tallinu ceļojumu sarakstā ir jāiekļauj ikvienam, kuram ir apnikuši ierastie tūrisma galamērķi un to gājējiem pārpildītās ielas. Tallina ir zināma ar savu UNESCO Mantojumu sarakstā iekļauto vecpilsētu, arvien jaunām vietām, kur ieturēties gardēžiem un fascinējošu skandināvu un krievu kultūras sajaukumu.

Helsinki, Somija

Tā vietā, lai apmeklētu Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu, kāpēc gan nepamēģināt apciemot tās kaimiņus – Somijas galvaspilsētu Helsinki? Arī šeit, gluži kā Tallinā, plaukst un zeļ gardēžu kultūra, un šī pilsēta lepojas ar skaistiem pludmales skatiem. Helsinkos, salīdzinot ar Stokholmu, ir jauneklīgāka, svaigāka noskaņa, tādēļ tā noteikti ir vieta, ko kādreiz apciemot.

Edinburga, Skotija

Edinburgu varētu dēvēt par skaisto kontrastu pilsētu, jo tajā senlaicīgais mijas ar mūsdienīgo. Proti, vecpilsēta sastāv no šaurām, bruģētām ieliņām, kamēr pilsētas jaunajā daļā skatāma neoklasiska arhitektūra. Edinburgas lielākais lepnums un vizītkarte ir tās pils, kas atrodas kalnā un slejas pār pilsētu, kamēr no snaudošā vulkāna, ko sauc Artūra Krēsls (Arthur`s Seat), var mielot acis ar skatu uz Skotijas galvaspilsētas zaļajām zonām. Edinburga par populāru ceļotāju galamērķi kļūst vasarā, bet visvairāk dzīvības tajā valda augustā, kad tur norisinās viens no Eiropā svarīgākajiem teātra notikumiem – Edinburgas mākslas un teātra festivāls.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36892986sec.