Juzefovas Muižas parkā svinēs Daugavpils novada svētkus

2019. gada 24. augustā Naujenes pagasta Juzefovas Muižas parkā notiks Novada svētki. Parks veidots 19. gadsimtā holandiešu stilā, tajā ir atrodamas vairāk nekā 100 dažādu augu sugas. Tā īpašo atmosfēru veido simtgadīgas Eiropas ciedru priedes, korķa goba un baltā papele. No Juzefovas  parka iztek avots, kura ūdenim piemītot dziednieciskas īpašības.

Kā pastāstīja Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, Novada svētki šogad tiek rīkoti ar mērķi parādīt novada un kultūras mantojuma vērtības, kā arī atklāt jaunas kultūras vietas vēsturi un iezīmēt nākotni kultūras attīstībā. Aicinām novada un pilsētas iedzīvotājus doties baudīt mākslu, mūziku, deju, izstādes un sportu neparastā, brīvā un jaukā dabas fonā!

Svētki sāksies plkst. 13.00 ar tradicionālo amatnieku un ražotāju tirdziņu "Meistaru dārzs" parka teritorijas stadionā. Turpat notiks arī sporta aktivitātes un velotriāla paraugdemonstrējumi.

No plkst. 14.00 līdz 16.00 parka teritorijā darbosies pagastu tradīciju iela, kurā  pagasti dižosies ar savu kultūras un kulināro mantojumu.

No plkst. 14.00 līdz 18.00 darbosies Ģimeņu parks, kurā būs gan tautas rotaļas, gan minizoo "Jurita" dzīvnieku stūrītis, senas koka apstrādes tehnikas demonstrējumi, kā arī taps Berķeneles našķi un hennas zīmējumi. Ģimeņu parka darbnīcās svētku apmeklētājiem būs iespēja izgatavot muižkunga zīmogus, vēdeklīšus, lupatu lellītes, miera bumbiņas, apgleznot koka magnētiņus un iepazīt seno instrumentu spēli. Tā būs lieliska vieta ģimenēm ar bērniem.

Paralēli tam parka teritorijā būs iespēja pavizināties vēsturiskā karietē un zirga pajūgā, ko par maksu piedāvās Naujenes pagasta zemnieku saimniecība "Pāvlilijas". Tāpat svētku apmeklētājiem būs iespēja ietērpties vēsturiskos tērpos un nofotografēties pie foto sienas, pieaicinot arī kādu no vēsturiskajiem tēliem, kas pastaigāsies parka teritorijā.

No plkst. 14.00 līdz 18.00 darbosies Jauniešu terase.

Savukārt Naujenes Novadpētniecības muzeja pagalmā no plkst. 12.00 līdz 18.00 būs apskatāma lielformāta fotogrāfiju izstāde "Senās prasmes fotogrāfijās". Izstādē aplūkojamās fotogrāfijas uzņemtas 1927. gadā, Izglītības ministrijas Pieminekļu valdes organizētās etnogrāfiskās ekspedīcijas laikā.  Fotogrāfiju negatīvi glabājas Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Vēstures departamentā.

Pārrobežu sadarbības programmas projekta ietvaros svētkos pulcēsies viesi no Polockas un Braslavas, piedāvājot "Amatnieku pilsētiņas"  radošās darbnīcas jostiņu aušanā un salmu cepuru vīšanā.

No plkst. 14.00 līdz 15.00 muzeja pagalmā notiks skaļā lasīšana bērniem un jauniešiem ar Latvijas Nacionālās Skaļās lasīšana čempioni Innu Ivanovu no Naujenes pagasta.

No plkst. 15.00 līdz 17.00 muzejā notiks veselīga dzīvesveida nodarbība kopā ar iedvesmojošo Inesi Ziņģīti.

Parka teritorijā darbosies grāmatu apmaiņas plaukts, kurā varēs atstāt jau izlasītās vai nevajadzīgās  personīgās grāmatas vai žurnālus un paņemt līdzi sev interesējošo literatūru.

Vecā Muižas staļļa teritorijā plkst. 15.00 sāksies spēlfilmas "Rūdolfa mantojums" brīvdabas izrāde, savukārt plkst. 16.40 skatītājiem tiks piedāvāts Daugavpils novada video stāsts.

Uz Muižas parka teritorijā veidotās skatuves plkst. 14.00 varēs klausīties dzeju novadnieces Annas Sintijas Ivanovas izpildījumā, savukārt no plkst. 14.30 un 17.00 turpat ar savu programmu uzstāsies iluzionists Andris Motivāns. Būs arī nelieli koncerti, kuros uzstāsies Višķu pagasta vokālais ansamblis "Anima Corde", Naujenes Kultūras centra folkloras kopa "Rūžeņa", Rēzeknes Nacionālo biedrību Kultūras nama un Latvijas Poļu savienības Rēzeknes nodaļas sieviešu koris "Jutrzenka".

No plkst. 18.00 līdz 22.00 Muižas parka teritoriju izgaismos gaismas takas, kuras objekti taps sadarbībā ar Špoģu Mūzikas un mākslas skolas mākslinieku Valdi Grebežu.

Svētku centrālie notikumi – koncerti, kas uz skatuves no plkst. 15.00 līdz 20.00 izskanēs ar gadsimtu gaismas noskaņu. Vairāki pieaicinātie kolektīvi un izpildītāji izdziedās un izdejos 19. un 20. gs. repertuāru, savus priekšlikumus sniedzot no dažādu tautu kultūras aspekta. Plkst. 16.00 uzstāsies solistes Zita Barševska, Olga Pankova un Elizabete Poddubnova. Plkst. 16.20 – Daugavpils Krievu Kultūras centra deju ansamblis "Uzori", pēc tam – solists Sergejs Pimanovs, Rēzeknes Nacionālo biedrību Kultūras nama un Latvijas Poļu savienības Rēzeknes nodaļas sieviešu koris "Jutrzenka", Braslavas (Baltkrievija) tautas teātris  "Pokers", DNKC "Vārpa" folkloras  kopa "Dyrbyni" un Naujenes Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dveina" un Višķu pagasta vokālais ansamblis "Anima Corde".

Plkst. 18.30 notiks Cēsu seno deju grupas "Magnolia" koncerts, savukārt operetes mūzikas cienītāju uzmanībai – operetes teātra mākslinieku uzstāšanās, kuras laikā skanēs skaistākās un populārākās Johana Štrausa, Franča Lehāra, Imres Kalmana operešu ārijas un dueti.

Koncerta noslēgumā, no plkst. 20.00 līdz 20.30, varēs vērot uguns šova demonstrējumus. Novada svētku programmu noslēgs grupas "Jauda" (Līvāni) koncerts un deju mūzika.

24.augustā Daugavpils novada pašvaldības aģentūras "TAKA" piedāvās Daugavpils novada apceļošanas spēli.

Vairāk informācijas: novadadienas.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4731369sec.