11.maijs vēsturē: 1949.gadā Siāma maina nosaukumu un kļūst par Taizemi

Valsts, kuru šobrīd mēs pazīstam kā Taizemi, kopš 13.gadsimta, kad tajā tika nodibināta karaliste, tika dēvēta par Siāmu. Jau 13.gadsimtā nodibinātā karaliste – šobrīd jau Taizemes karaliste, spēja saglabāt savu neatkarību gandrīz visu pastāvēšanas laiku.

Ceļojumu aģentūra "Antario" stāsta, ka Taizeme ir viena no eksotiskākajām un populārākajām valstīm dienvidaustrumu Āzijā. Ceļojumi uz turieni parasti ir neaizmirstami. Neaprakstāmus iespaidus tūristiem atstāj noslēpumainie budistu tempļi, koraļļu rifi, krokodilu fermas, tropu augi, tradicionālā tajiešu masāža un tajiešu, ķīniešu, korejiešu, japāņu un citu austrumu tautu ēdienu burvība.

Taizeme atrodas Indoķīnas pussalā. Tās galvaspilsēta Bankoka ir lielākā pilsēta ne tikai Taizemē, bet arī visā Dienvidaustrumu Āzijā.

Taizeme robežojas ar Laosu un Kambodžu austrumos, Taizemes līci un Malaiziju dienvidos, Andamana jūru un Mjanmu rietumos. Līdz 1949. gada 11. maijam šo valsti sauca par Siāmu.

Šī valsts apbur katru ceļotāju. Lielās Pils, Smaragda Budas tempļa, Zari tempļa spīdīgās smailes, kā arī eksotiskā arhitektūra un citi Bangkokas dārgumi tūristu priekšā veido reālu viduslaiku Austrumu vīziju. Gaisā virmo slaveno austrumu pasaku ″aromāts″. Taizemes karalistē valda konstitucionāla monarhija. Tā atrodas dienvidaustrumu Āzijā, starp Indiju un Ķīnu. Rietumos Taizeme robežojas ar Birmu, ziemeļos – ar Laosu un Kambodžu, dienvidos – ar Malāziju. Līdz 1939.g., un no1945.g. līdz 1959.g. šī valsts pasaulē bija pazīstama, kā Siāma.

Taizemē dominē tropu un mitrs klimats. vēsā sezona, karstā sezona un lietus sezona. Vēsā sezona parasti ilgst no novembra līdz maijam, tomēr, neskatoties uz nosaukumu, vienīga vieta, kur patiešām temperatūra var nokrist ir ziemeļu kalnos. Šajos mēnešos laika apstākļi ir sausi, tāpēc tas laiks ir populārākais ceļojumiem uz Taizemi. Karstā sezona ilgst no marta līdz maijam, un to raksturo intensīvais siltums un mitrums, dažreiz arī lietus. Lietus sezona ilgst no maija līdz novembrim, šajā periodā saulains un patiesi silts laiks mijās ar vēju un ļoti spēcīgām, taču parasti īslaicīgām lietusgāzēm. Turklāt parasti lietus līst naktīs vai vēlās pēcpusdienās, tātad nav pārlieku traucējošs tūristiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99511695sec.