TŪRISMA BIZNESS | Bizness

100 ideju, ko paveikt šogad - Latvijas valsts simtgadē

2018. gadā aprit simts gadi kopš proklamēta Latvijas valsts. Mūsu valsts netapa vienā dienā, tā bija mērķtiecīga, drosmīga un tālredzīga Latvijas cilvēku rīcība. Arī šodien mums pa spēkam ir viss, kam ticam. Tāpēc valsts simtgadē ikviens aicināts dāvināt savu laiku labiem darbiem pašiem sev un Latvijai, lai kopīgi paveiktu nozīmīgas lietas.

Latvijas valsts simtgades mājaslapā www.lv100.lv pieejama plaša norišu programma un vairāki desmiti iesaistes iniciatīvu, taču ikviens aicināts izdomāt un izvēlēties savu paveicamo, lai Latviju darītu skaistāku, sakoptāku, gudrāku, mīļāku, tādu, kādu tieši jūs vēlaties to redzēt.

Ierosmes piepildītam gadam piedāvā publiciste Ieva Zībārte.

Audioteika „100 ideju Latvijai” https://youtu.be/2wHQ9eIe2bc

„100 ideju Latvijai”

Atskaņot priecīgu mūziku. Atskaņot jaunu mūziku. Uzaicināt dīdžeju. Pie lielo namu fasādēm piekārt septiņus, nevis vienu karogu. Nomazgāt logus.

Nomazgāties. Uzvilkt tīras drēbes. Nedrukāt bukletus un skrejlapas. Šķirot atkritumus. Dzīvot veselīgi. Sportot. Nemitīgi mācīties. Lasīt. Paust viedokli. Uzklausīt viedokli. Smaidīt. Justies brīvi un skatīties acīs. Iekļaut. Salabot vai izmest salūzušo. Sveicināt kaimiņus. Palīdzēt. Pacelt pie pastkastītēm izmētāto surogātpastu.


Agri celties. Fokusēties. Pabeigt iesākto. Atmest lieko. Strādāt produktīvi. Tiekties pēc individuālās un kolektīvās labklājības. Iestādīt kokus. Iestādīt puķes. Nebaidīties. Uzdrīkstēties. Riskēt. Sasniegt mērķus. Iet kājām. Skriet. Braukt ar velosipēdu. Dzert ūdeni. Iekārtot parkus un dārzus. Pavadīt laiku svaigā gaisā. Nofotografēt Latvijas skaistākās vietas. Aizbraukt uz pasaules skaistākajām vietām. Atjaunot vecu māju. Uzcelt jaunu māju. Nenomīt kukainīti. Noķert zivi. Uzcept nēģi. Novākt čupas, vecās vannas un mašīnas.Nedzert. Nerīt. Piecelties sveicienam. Palīdzēt sirmgalvim. Smieties kopā ar bērnu. Iemīlēties, mīlēt un uzticēties. Piedot zaglim un riebeklim. Piezvanīt mammai. Nedusmoties. Aiznest kaimiņam gabalu kūkas. Izvizināt meitenes ar laivu. Izskrieties ar suni. Noglaudīt kaķi.

Iedegt sveces. Ietīties siltā segā. Atslēgties. Padomāt. Izgulēties. Sapņot. Darīt un izdarīt.

Paskatīties uz pasauli mākslinieka acīm. Paskatīties uz pasauli bezpajumtnieka acīm. Atvērt acis. Pārvērst asfaltētu autoplaci dārzā. Izgrābt plastmasu un mēslus no jūras. Iemācīties pazīt putnus.

Pievienot ēdienam indiešu garšvielas, iekārtoties Marokas spilvenos, izpētīt holandiešu mākslas albumu. Izlasīt Vorhola atmiņas. Izlasīt Janovska Sōlu. Uzvilkt tautastērpu. Nopirkt plānus, Itālijā šūtus cimdus. Gandrīz nemaz neēst gaļu. Izspiest ābolu sulu. Iekārtot rotaļu laukumu bērniem. Nolikt soliņus. Atveldzēties koku ēnā. Sasvīst ziedošā pļavā. Nofotografēties saullēktā. Nopeldēties saulrietā. Salīt pilsētā pēc kino. Iekārt kokos šūpoles.

Atņemt bērniem smagās mugursomas. Iedot bērnam rokās otu. Iemācīties vēl vienu valodu. Nebraukt tik ātri. Dzīvot kopā. Kļūt par aktīvistu. Sākt ar sevi.

Nebūt vecam. Satikties ar cilvēkiem. Uzrunāt svešinieku. Nosūtīt vēstuli. Nedomāt, ko citi domā. Atļaut citiem domāt. Dalīties ar zināšanām. Pagatavot desertu. Beigt uztraukties.

Ģērbties labi. Izskatīties labi. Izvējoties liedagā. Smaidīt. Volontēt. Sadzirdēt. Nosvinēt! Turpināt. Izrauties. Iedvesmot un izaicināt. Būt stipram un neatlaidīgam, sirsnīgam un labam.

„Es esmu Latvija” ir valsts simtās gadadienas svinību vēstījums – aicinājums un atgādinājums, ka Latvijas galvenā vērtība ir tās cilvēki, kuri veltījuši savu dzīvi neatkarīgas valsts tapšanai un pastāvēšanai, veido tās tagadni un liek pamatus rītdienai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48905301sec.