TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas domes grantu programma «Atspēriens» piešķir 75 000 eiro viedpilsētu risinājumiem

Ceturtdien, 7. novembrī, Rātsnamā svinīgā pasākumā tika paziņoti Rīgas domes grantu programmas „Atspēriens” 2019. gada uzvarētāji - SIA „Evlab”, SIA „ARConstruction” un SIA „Kong”, kas no pašvaldības katrs saņems 25 000 eiro savu ideju realizēšanai.


„„Atspēriens” šogad atzīmē 10 gadus. Šajā laikā, pateicoties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta iniciatīvai un ieguldītajam darbam, atbalstītas 160 jaunas uzņēmējdarbības idejas, no kurām daudzas lielākā vai mazākā mērā ir realizētas. Novēlu, lai arī šodien finansējumu saņēmušās idejas tiktu īstenotas pilsētvidē un tās varētu savā ikdienā izmantot rīdzinieki,” novēlēja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.


Kopējais grantu apjoms „Atspēriens” konkursā šogad bija 75 000 eiro. Ņemot vērā viedpilsētu risinājumu aktualitāti mūsdienu pilsētās, arī 2020. gadā „Atspēriens” atbalstīs idejas viedpilsētu risinājumu jomā.


Šogad finālistu idejas vērtēja gan pašvaldības pārstāvji, gan sabiedrībā zināmi uzņēmēji: Aigars Rostovskis – augstskolas „Turība” īpašnieks, Renārs Zeltiņš – šovmenis un TV raidījumu vadītājs, Kitija Tigule – SIA „Amadeus Latvija” valdes locekle un pārdošanas direktore Skandināvijā un Centrāleiropā, kā arī Edgars Grandāns – SIA „Latvijas Mobilais Telefons” korporatīvo klientu dienesta vadītājs.


SIA „Evlab” uzņēmuma darbības pamatā ir velo koplietošanas tīkla izveide un attīstība, ņemot par pamatu zīmolu „Nextbike Latvia”. Uzņēmumam jau ir veiksmīgas iestrādes šajā nozarē, tādēļ ir pārliecība, ka bizness ne tikai darīs Rīgas mikromobilitātes infrastruktūru daudzveidīgāku, iedzīvotājiem un tūristiem pieejamāku, bet spēs attīstīties arī citās pilsētās.


SIA „ARConstruction” uzņēmuma mērķis ir ar granta līdzekļiem izveidot prototipu, lai attīstītu savu viedās pilsētas risinājumu – daudzstāvu stāvvietas sistēmu apvienojumā ar elektriskās uzlādes stacijām. Šis risinājums ļauj ne tikai novietot līdz pat četrām reizēm vairāk automašīnu, nekā tradicionālā viena līmeņa stāvvietā, bet sniedz iespēju elektroauto īpašniekiem arī uzlādēt savu auto. Pieaugot arī Eiropas vadošo auto ražotāju interesei par elektroauto ražošanu, tam novirzot arvien lielākus līdzekļus, tiek paredzēts būtisks pieprasījums pēc jaunas uzlādes infrastruktūras.


SIA „Kong” ir uzņēmums, kurš izveidots ar mērķi ieviest Latvijas un citu valstu pilsētās ekoloģiski tīru transportu, kā arī atbalstīt elektriskā transporta infrastruktūras attīstību. Šobrīd uzņēmums piedāvā elektrisko skrejriteņu koplietošanas platformu, taču ar Rīgas pašvaldības granta līdzekļiem plānots paplašināt transportlīdzekļu klāstu - iesākumā piedāvājot elektriskos mopēdus (tālāku distanču veikšanai), bet nākotnē nodrošinot arī elektrisko auto koplietošanas iespējas.


Rīgas dome grantu programmu „Atspēriens” īsteno kopš 2009. gada. Tās mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā, kā arī sekmēt jaunas uzņēmējdarbības un uzņēmēju produktu popularitāti. Kopš 2009. gada „Atspērienam” pieteikušies vairāk kā 1700 dalībnieki, no kuriem 160 saņēmuši atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54678202sec.