Katvaru muižas parks , parki

Katvari

Pie muižas, ezera pusē, izveidoja skaistu regulāra itāļu stila parku ar speciāli veidotām terasēm Parks piekļaujas Katvaru ezeram, kurš ir 1km garš un apmēram 5 m dziļš. Pašlaik muižas parks ir 22 ha kopplatībā un ar 25 eksotiskām koku sugām.

Muižas ēkas priekšā esošajā parādes laukumā apstādījumu vietā 1970.gadā iekārtots sporta laukums, bet viss pārējais parks ar kokiem un stādījumiem pamatā saglabāts to sākotnējā izskatā. Interesantas ir liepu alejas, no kurām pati grandiozākā ir augšējās terases 400-gadīgo, 4-5m resno un līdz 40m garo milzu liepu aleja. Neaizmirstamākais no visiem Katvaru parka stādījumiem ir liepu ziemeļu labirints ar ļoti īpatnēji veidotām liepām, caur kuru lapotni vasarās nav saskatāmas debesis. Te uzņemti skati kinofilmām "Tauriņdeja" un "Tās dullās Paulīnas dēļ". Parkā ezera krastā netālu no Katvaru speciālās internātpamatskolas atrodas piemiņas zīme Katvaru pagasta represētajiem iedzīvotājiem. Akmenī iekalti vārdi: "Es sapni par Dzimteni pagalvī likšu".

Katvaru muižas parks, parki

Adrese: Katvari
Mājas lapa: www.visitlimbazi.lv
Avots:

Saņemtas atsauksmes: 1

Katvaru muižas parks iepriecina ar savu koku
daudzveidību. Muižas ēkai būtu jāpievērš lielakavērība,lai to nesagaidītu grūstošas ēkas
liktenis | 20.07.2013 | Gunta

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: