Ekspozīcija "Koka priekšmets Dvietes palienes sētā (19.-20.gs.)" , muzeji

Putnu sala
Dabas parka ‘’Dvietes paliene’’ Putnu salā māju ‘’Atāli’’ rijā Ārija Gruberte izveidojusi ekspozīciju ‘’Koka priekšmets Dvietes palienes sētā’’. Eksponāti kolekcijai sākti krāt jau kopš 1984. gada, bet ekspozīcija apskatei pieejama no 2006. gada.
Rijā redzamie senie sadzīves priekšmeti paglābti no iznīcības sagruvušās, cilvēku pamestās mājās Dvietes palienes teritorijā.Īpaša vieta ekspozīcijas centrā iekārtota arheoloģiskajiem atradumiem, kuri savākti vienkārši pastaigājoties Dvietes palienē vai strādājot piemājas dārzā. Šajā vietā var izjust gadsimtu strāvojumu, jo ļaudis te dzīvojuši jau 11 gadu tūkstošus. Te apskatāmi arheoloģiskie atradumi, kas pārstāv gan akmens laikmetu, gan dzelzs laikmetu un viduslaikus. Vienkopus savāktas seno trauku lauskas, krama un akmens rīki, senas monētas, rotaslietu fragmenti, bedrīšakmeņi.
Senajā rijā var sajust senatnes strāvojumu ik uz soļa, var mēģināt izzināt senču atstāto mantojumu

Ekspozīcija "Koka priekšmets Dvietes palienes sētā (19.-20.gs.)", muzeji

Adrese: Putnu sala
Tālrunis: +371 65400220, +371 26109353
E-pasts: benita63 @inbox.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: