Rīgas Lutera baznīca

Torņkalna iela 3/5, Rīga, LV-1004
Rīgas Lutera baznīca (tautā saukta par Torņakalna baznīcu) tika iesvētīta 1891. gada 24. februārī. Tā bija pirmā Lutera vārdā nosauktā baznīca Latvijā. Baznīcu apsaimnieko Rīgas Lutera draudze.
Dievkalpojumi Rīgas Lutera baznīcā notiek ceturtdienās plkst.18, sestdienās plkst.18, svētdienās plkst.10 un plkst.12. Katra mēneša ceturtajā svētdienā plkst.12 notiek ģimeņu dievkalpojums.
Rīgas Lutera baznīca celta pēc Johana Koha projekta. Tā ir tradicionāla neogotikas celtne ar smailu torni baznīcas rietumu galā, izteiktu latīņu krusta plānojumu, pagarinātu kori un trapecveida apsīdas daļu.
Dievnama fasādēs var aplūkot gan gotikas arhitektūrai raksturīgās nišas, logu ailas un dzegas, gan romantikas stilā veidotas rozetes un arkas. Fasādes dzeltenīgās sienas iegūst savdabīgu akcentu ar nelielu apmestu laukumu ritmisku kārtojumu, kā arī sarkanu ķieģeļu joslām portālu, logu un stūru apdarē.
Ievērojamais gotikas stila lietpratējs V.Bokslafs veidojis Rīgas Lutera baznīcas interjeru. Baznīcā ir 1000 sēdvietu un 250 stāvvietu.

Rīgas Lutera baznīca

Adrese: Torņkalna iela 3/5, Rīga, LV-1004
Mājas lapa: www.rigasluteradraudze.lv
Tālrunis: +371 67601564
E-pasts: kanceleja @luteradraudze.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: