Vējiņu pazemes ezeri , dabas objekti, ezeri

Straupes pagasts, Braslas labais krasts

Piedāvājums: Vienīgie pazemes ezeri Latvijā.

Veidojas jauni zemes iebrukumi un pazemes avoti ir izskalojuši pazemes tukšumus un ejas. Viens tāds pazemes gaitenis ar avota strautu ir Braslas krastā pie paša ūdenslīmeņa un palu laikā pieplūst ar ūdeni. Ala beidzas ar kritenes aizbrukumu, kas nosprosto arī pazemes strautu, tāpēc 3,5 m augstāk un 25 m tālāk izveidojies pazemes ezers. No kritenes atraktais pazemes tukšums ar 2 ezeriņiem nosaukts par Vējiņu Ezeralu. Pazemes ezeram ir divas daļas - pirmās laukums ir 30 m2, bet otrās – 15 m2, to dziļums sasniedz 2 m. Alas kupola griestu augstums ir līdz 3 m. Domājams, ka pazemes ezeru sistēma ir daudz lielāka, jo kritenes rāda, ka platība varētu būt vismaz 3 ha. Virs lielajiem pazemes tukšumiem ir tikai 6 m biezs, nedrošs smilšakmeņu un kvartāra nogulumu pārsegums.

JAUNUMS-SESTDIENĀS UN SVĒTDIENĀS-VIZINĀŠANĀS AR ZIRGA PAJŪGU,cena-1Ls no cilvēka! Piknika vietas-1.00 Ls(cilv.); telšu vietas-2.00Ls(cilv.)brīvdienu māja ar pirti(10-15 cilv.)no 25 Ls līdz 100 Ls;"Vēderpriekus pie ugunskura"-iepriekš japiesaka;makšķerēšana Braslas upē vai dīķī-bezmaksas.


Ieejas maksa: Pieaugušjiem-2.00 Ls,skolēniem,studentiem un pensionāriem 1.00 Ls

Darba laiks: O.T.C.P.S.Sv.10.00-18.00, pirmdienās -brīvs.

Vējiņu pazemes ezeri, dabas objekti, ezeri

Adrese: Straupes pagasts, Braslas labais krasts
Mājas lapa: www.pazemesezeri.viss.lv
Tālrunis: +371 26173654, +371 29354189
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: