Allažu dabas takas , dabas takas

Allažu pagasts

Allažos ir neparasti akmeņi, avoti, koki, ezeri, karsta kritenes un vēl daudz kas interesants un noslēpumains.

Maršruti gida pavadībā piemēroti dažādām apmeklētāju grupām, tie caurvij NATURA 2000 teritorijas, kompleksos dabas liegumus - Mežmuižas avoti (26 ha), Ezernieku karsta kritenes (60 ha), Mazie Kangari (340 ha). Tūrisma objekti atrodas uz privātīpašnieku zemēm.

Allažu dabas takas 2001. gadā ir izveidojusi Allažu pagasta padome. Pašlaik taku uzraudzību un apsaimniekošanu veic Allažu attīstības biedrība. 

Aicinām Allažu dabas taku apmeklētājus saudzēt dabu un ievērot aizsargājamo teritoriju izmantošanas noteikumus, kā arī respektēt zemes īpašnieku tiesības.

Interesanti fakti par Allažiem:

Allažu muižā ražots leģendārais “Allažu ķimelis”(1823-1905). Šis īpašais dzēriens bijis plaši pazīstams, iecienīts pat Britu karaļnamā.

Allažu pagasta mājās “Zaļais kalns” dzimis un bērnību pavadījis viens no latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicējiem – Teodors Zaļkalns (1876-1972).

Allažu šūnakmens izmantots kā celtniecības materiāls Brāļu kapu ansamblim Rīgā (izbūve 1924-1936).

Daudzas no aizraujošajām vēstures liecībām joprojām atrodamas Allažos: Saknīšu-Atvasīšu lībiešu uzkalniņkapi, Zviedru laiku baznīcas drupas, Allažu muižas parks, Allažu luterāņu baznīca, Allažu kapsēta ar šūnakmens kapliču.

Ieejas maksa:

Atraktīva spēle "Atrodi Allažiņu" skolēniem un ģimenēm 1 Ls/pers. vai 10 Ls/grupai
Gidu pakalpojumi 5 Ls/h grupai.
Vienota ieejas biļete divām takām - "Kaļķugravas avoti" un "Ezerbieku karsta kritenes" 0.40 Ls/skolēni, pensionāri 0.80 Ls/pieaugušie

Allažu dabas takas, dabas takas

Adrese: Allažu pagasts
Mājas lapa: www.tourism.sigulda.lv
Tālrunis: +371 29262489
E-pasts: iveta.abelite @sigulda.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: