Tautas Lietišķās Mākslas Studija "Smiltene" , amatnieku darbnīcas

Atmodas iela 2

studija darbojas kopš 1947. gada. Tās misija ir veicināt interesi par latviešu tautas kultūras mantojuma izzināšanu, saglabāšanu un vairošanu, apvienot paaudzes un dažādus sociālos slāņus. Studija dod iespēja saturīgi izmantot brīvo laiku, nodrošinot amata apmācību dažāda vecuma interesentiem.
Studija šobrīd darbojas senā, 1874. gadā, celtā ēkā, kur mājīgi iekārtotas trīs telpas – darba telpa, atpūtas telpa un izstāžu telpa. Darba telpā top dažādi audumi, tamborējumi, adījumi (lupatu celiņi, galda segas, sedziņas, dvieļi, lakatiņi, cimdi, zeķes, grāmatzīmes, tautiskie brunči u.c.). Šajā telpā iespēja aplūkot vairākas stelles, uz kurām studijas darbinieces demonstrē atsevišķu darbu tapšanas procesu, bet izstāžu telpā iespējams aplūkot jau gatavus darbiņus. Izstāde ik pa laikam tiek atjaunota ar jauniem darbiem. Interesentiem atsevišķus studijas darbus iespējams arī iegādāties kā suvenīrus.
Studija atvērta katru darba dienu no plkst. 10:00-13:00. Ekskursijas (grupām) vēlams pieteikt iepriekš pa tālruni saskaņojot apmeklējuma laiku.

Tautas Lietišķās Mākslas Studija "Smiltene", amatnieku darbnīcas

Adrese: Atmodas iela 2
Mājas lapa: www.smiltene.lv
Tālrunis: +371 64774600, +371 26765927
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: