Vistas kalns , kalni

Ziemeri

Vistas kalns. Atpūtas vieta Vistas kalns atrodas ļoti interesantā un izdevīgā vietā no daudziem viedokļiem. Tas slejas pavisam netālu no Māriņkalna centra, virzienā uz Jaunlaiceni, un tādēļ ir iecienīta vieta jauniešiem un ne tikai. Taču tas nezaudē savu individualitāti tuvuma dēļ – kā jau minēts nosaukumā – augstais kalns ir sasniedzams tikai pēc pastaigas pa līkumotu, stāvu zemes ceļu pa mežu, kas piekļaujas kalnam no visām pusēm. Gandrīz jau virsotnē redzamas kādas mājas krāsmatas. Šī māja celta 1862. gadā, cara laikā kalpojusi kā slimnīca, daudz vēlāk šeit iekārtots veikals. Kāds nostāsts vēsta, ka vēlāk šeit dzīvojusi kāda stipra ģimene, tēvs un viņa trīs dēli. Tie ļaudīs vienmēr lielījušies, ka var labi tikt galā arī bez sieviešu rokām saimniecībā. Par to liecina arī pamatīgās mājas sienas no lielajiem laukakmeņiem, jo laiks ir varējis sabojāt vien neizturīgos materiālus. Cits nostāsts vēsta, ka Vistas kalna apkaimē dzīvojuši vai 15 Jāņi, bet visi gājuši bojā traģiskos gadījumos...

Savukārt kalna galā, kur izveidota ugunskura vieta, ir jūtama labdabīga aura. No vienas puses vieta ir meža paēnā, pārējās debespusēs ir straujas pļavu nogāzes, bet pār tām redzami citi Māriņkalna kalni tālumā gozējamies. Ir pamats domāt, ka kādreiz šis kalns ir bijis sens latviešu pilskalns ar baļķu sētu tam apkārt.

Vistas kalns, kalni

Adrese: Ziemeri
Mājas lapa: www.aluksne.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: