Ķauķu kalns , dabas objekti, kalni

Ziemeri

Ķauķa kalns (210 m) nolikts Ziemeros pa vidu, tur kur tam jābūt – netālu no lielceļa, atkāpies aiz mazākiem pauguriem. Kad viesi brauc līkumotos Ziemeru ciemata ceļus, uzkalniņš aiz uzkalniņa, tad pēc kāda laika jau ieraugāms mazais milzis Ķauķa kalns, kuram dažas nogāzes bagātīgi sedz meža biezokņi.
Šī ir arī īstā vieta, lai baudītu vasaras, rudens un ziemas priekus. Jebkurā gadalaikā no kalna paveras aina kā no putna lidojuma un šķiet, ka līdz mākoņiem vairs nav tālu. Vasarā tas būs nebeidzams zaļums, jo Ziemeru meži stāv stingri un nelokāmi, rudeņos tā būs skaista koku krāsu gamma līdz pat Igaunijas robežai, bet ziemā dabas ainiņas paskries gar acīm neticamā ātrumā lidojot no kalna. Lai gan kaimiņš Dēliņkalns ir augstāks (271,5m), Ķauķa kalns izceļas ar neticami stāvu nogāzi profesionāliem sportistiem. Blakus nogāze patiks amatieriem un bērniem. Sportošana ir ērta, jo darbojas pacēlāji, bet sniega sega pagaidām tiek piedāvāta tikai dabiska.

Ķauķu kalns, dabas objekti, kalni

Adrese: Ziemeri
Mājas lapa: www.aluksne.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: