Dzintaru koncertzāle , arhitektūras pieminekļi

Turaidas iela 1, Dzintari

Celta 1936.gadā. Arhitekti – A.Birzenieks un V.Mellenbergs. Tas  ir viens  no Jūrmalas 20.gadsimta sākuma koka arhitektūras pieminekļiem. 1960.gadā uz dārza pusi piebūvētā vasaras koncertzāle ir visā Latvijā populāra koncertu un sarīkojumu  norises vieta, kurā nu jau gandrīz 70 gadus katru vasaru notiek ievērojamu mākslinieku koncerti. 2004. - 2006.gadā tika veikta Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija, kura laikā tika paplašināts un labiekārtots parks ap Dzintaru koncertzāli, rekonstruēta skatuve un skatītāju zāle, kā arī labiekārtota teritorija.

Koncertzāle ir populāra koncertu norises vieta. Šeit uzstājušies slaveni Latvijas mākslinieki un pasaulslavenas zvaigznes kā H.Kareras, M.Kabaljē, J.Obrazcova, F.Šaļapins, L.Sobinovs, F.Stravinskis, I.Glazunovs, pianisti G.Ginsburgs, H.Neihauzs, S.Rihters, vijolnieki I.Bezrodnijs, L.Kogans, D.Oistrahs, kā arī R.Pauls, I.Galante, P.Kāsa, K.Dalfere, arī Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris, Brēmenes simfoniskais orķestris, Kremerata Baltika.

Par tradīciju kļuvuši ikgadējie džeza un klasiskās mūzikas festivāli, Starptautiskais humora festivāls "Jūrmala 2009", jautro un atjautīgo kluba humora šovs "Dziedošais KiViNs", krāšņais baleta zvaigžņu festivāls „Baleta zvaigznes Jūrmalā”, jauno izpildītāju konkurss “Jaunais Vilnis” un starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls „Summertime”.

Sezonas laikā koncertzāle skatītājus priecē ar aptuveni 100 koncertiem! Koncertu programma tiek sastādīta atbilstoši visām gaumēm un visām vecuma grupām, pārstāvot visus žanrus – no folkloras un klasiskās mūzikas līdz rokam un popmūzikai 

 

Dzintaru koncertzāle, arhitektūras pieminekļi

Adrese: Turaidas iela 1, Dzintari
Mājas lapa: www.dzk.lv
Tālrunis: +371 67762092
Fakss: +371 67762086
E-pasts: info @dzk.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: