Basu vilkatu akmens , arheoloģijas pieminekli, dabas objekti

Atrodas Vandzenes pagasta austrumu daļā, ap 2 km dienvidrietumos no Uguņciema centra, mežniecības teritorijā, ap 1 km rietumos Klarnetu mājām.

Basu Vilkatu akmens - kulta vieta atrodas Vandzenes pagasta austrumu daļā, ap 2 km dienvidrietumos no Uguņciema centra, mežniecības teritorijā, ap 1 km rietumos Klarnetu mājām.

Par šo akmeni ir nostāsts, ka akmenī dzīvojot Vilkatis, kas naktī divpadsmitos un pusdienā divpadsmitos nākot ārā un ēdot cilvēkus.

1953./54.g. ziemā daļu no akmens atskaldīja Imanta Sudmaļa pieminekļa (Rīgā) būvei, un kopš tā laika sācis aizmirsties vecais nosaukums, jo akmeni sākuši dēvēt par "Sudmaļakmeni". Pašlaik akmens saglabājies 3 m garumā, 2 m platumā, 4,6 m augstumā; apkārtmērs - 11,4 m.

Basu vilkatu akmens, arheoloģijas pieminekli, dabas objekti

Adrese: Atrodas Vandzenes pagasta austrumu daļā, ap 2 km dienvidrietumos no Uguņciema centra, mežniecības teritorijā, ap 1 km rietumos Klarnetu mājām.
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: