Leļļu Mākslas muzejs , muzeji

Teātra iela 3, Rīga, LV-1050
Leļļu Mākslas muzejs ir unikāls Latvijā – tajā var aplūkot visa vecuma Teddy lāčus, senas lelles un rotaļlietas, kā arī pavisam modernas autorleļļu kolekcijas. Vieta, kur aci pret aci satikties ar bērnību, pašķirstīt senas grāmatas un žurnālus, atrast pašu mīļāko rotaļu lāci un aizmirsties no 21.gadsimta steigas. Sajūtu un emociju krātuve – Leļļu Mākslas muzejs gaida gan pieaugušos gan bērnus.
Leļļu Mākslas muzejā var apskatīt pašas īstākās un neviltotākās bērnības liecības – antīkas lelles un rotaļlietas, dažādus sadzīves priekšmetus – gan mēbeles, gan traukus. Var iepazīties ar senu atklātnīšu kolekciju, uzzināt, kā gan īsti darbojies patafons un noklausīties gandrīz simtgadīgas plates. Kolekcijas vecākie priekšmeti datējami ar 1820. gadu. Un vēl Teddy lāči! Muzejā var izsekot, kā šī pasaulē slavenākā rotaļlieta gadu gaitā ieguvusi mūsdienās zināmās formas, turpat lāčiem blakus arī citas spēļmantas, gan laika zoba apgrauzti zaķi, gan porcelāna lelles. Muzejā regulāri notiek arī dažādas izstādes, kurās iespējams aplūkot autorleļļu kolekcijas. Šis nav muzejs, kur valda tik ierastais miers. Leļļu Mākslas muzejā iespējams rīkot dzimšanas dienas ballītes un citus pasākumus. Notiek dažādas radošās darbnīcas un meistarklases bērniem un pieaugušajiem – var iemācīties gan sadiegt plīša lāci, gan izveidot pašu skaistāko lelli. Savus sapņus var uzticēt arī meistariem – Suvenīru un dizaina priekšmetu ražotnē var pasūtīt atklātnes, lelles, lāčus, zaķus un citas rotaļllietas, kā arī dizaina lampas un citus interjera priekšmetus. Pavisam drīz muzejā darbu uzsāks arī suvenīru veikaliņš. Spilgtos iespaidus var apkopot, baudot tasi kafijas un kādu našķi Leļļu Mākslas muzeja kafejnīcā.

Leļļu Mākslas muzejs, muzeji

Adrese: Teātra iela 3, Rīga, LV-1050
Mājas lapa: www.dollart.lv
Tālrunis: +371 29257285
E-pasts: makslaselementi @inbox.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: