Sācies Zelta rudens Siguldā

Jau pagājušajā nedēļā Siguldas novada domes izpilddirektors Uģis Mitrevics organizēja pašvaldības, novada Tūrisma informācijas centra, Gaujas nacionāla parka administrācijas, Turaidas muzejrezervāta un Krimuldas rehabilitācijas centra pārstāvju tikšanos, lai pārrunātu darbu Zelta lapu sezonas laikā. Ik rudeni laikā, kad Sigulda un Gaujas senieleja sāk krāsoties krāšņā lapu rotā, vērojama strauja apmeklētāju skaita palielināšanās.

"Lai neveidotos situācija, ka automašīnas, novietotas uz autoceļa Sigulda – Turaida, rada sastrēgumus, tikšanās laikā pieņemts lēmums papildus uzmanību pievērst automašīnu novietošanai neatļautās vietās senlejā nedēļas nogalēs - sestdienās un svētdienās no 27.septembra līdz 19.oktobrim. Novietot automašīnas senlejā varēs trīs stāvvietās. Esam lūguši Ceļu policijas un Pašvaldības policijas atbalstu, lai nodrošinātu satiksmes plūsmu senlejā šajās dienās", plānotos pasākumus skaidro U.Mitrevics.

Iespējas novietot automašīnas:

Dzelzceļa stacijas laukumā, Ausekļa ielā, pie kempinga "Siguldas pludmale", Peldu iela 2 (iesakām velobraucējiem), Turaidas muzejrezervāta autostāvlaukumos, pie autobusu pieturas, starp Krimuldas un Mednieku ielu, pie viesnīcas "Sigulda", Pils iela 6, pie Gūtmaņa alas, Turaidas ielā (ierobežots vietu skaits - stāvlaukumi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām), Gravzaķu stāvlaukumā, netālu no Reiņa trases, pie gaisa trošu ceļa vagoniņa, pie Rīgas rajona poliklīnikas, Ziedu iela 5, pļavā pie bijušās Tūristu bāzes, Turaidas ielā (bezmaksas), Svētku laukumā pie panorāma rata, L.Paegles iela 21, pie t/c "Raibais suns", Kr. Barona un Raiņa ielas krustojumā (autobusiem), pie Siguldas pilsdrupām (tikai vieglais transports), pirms Gleznotāju kalna, Miera ielā, pie gaisa trošu ceļa vagoniņa, Poruka ielā.

"Lai izvairītos no sastrēgumiem, atgādinām, ka pirms Lorupes tilta notiek ceļa remonts, tādēļ iebraukt Siguldā aicinām no Raganas puses. Automašīnas iesakām novietot Krimuldā, Turaidā un Siguldā, bet apskatīt Gaujas senieleju varat dodoties pastaigās, jo gājēju taku, tiltiņu un kāpņu tīklus savieno visus vēsturiskos centrus un nozīmīgākos apskates objektus Siguldā, Turaidā un Krimuldā", iesaka Mitrevics. Siguldas novada dome atgādina, ka tūristu autobusiem, lai neveidotos sastrēgumi, ir liegta apstāšanās pie Siguldas Jaunās pils (pilsdrupām) – autobusus var novietot nepilnus 400 metrus tālāk (Kr. Barona un Raiņa ielas krustojumā) un tūristi kājām var mērot nelielo ceļa posmu līdz pils kompleksam, izbaudot zelta rudeni.

Lai atvieglotu tūristu orientēšanos un veicinātu autotransporta plūsmu, izveidota īpaša karte, kurā apskatāmas Siguldā un apkārtnē izveidotās autostāvvietas un sabiedriskās tualetes. Karti varēs saņemt tūrisma objektos, kā arī, laikus gatavojoties apmeklēt Siguldu, izdrukāt pašvaldības mājas lapā www.sigulda.lv.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs informē, ka šoruden populārākie apskates objekti Siguldā ir 800gades svinību ietvaros atklātais Svētku laukums, kur atrodas arī rodeļu trase, krēslu pacēlājs un atrakciju trase "Tarzāns", Spieķu skvērs un Serpentīna ceļš, kuru ērti var aplūkot atstājot automašīnu Krimuldas stāvlaukumos. Plašāka informācija, kartes un tūrisma maršruti pieejami www.tourism.sigulda.lv.

"Aicinām izbaudīt krāšņo rudeni Siguldā staigājot pa Gaujas senielejas takām un izvēloties sev tīkamo atpūtas veidu. Piedāvājam apskatīt dabas objektus, iepazīt kultūrvēstures mantojumu – piecas Siguldas apkārtnē esošās pilis un pilsdrupas, vai izbaudīt plašās aktīvā tūrisma iespējas. Lai mazinātu sastrēgumus, esam nodrošinājuši automašīnu novietošanu Krimuldā, Turaidā un Siguldā, bet pastaigās pa skaisto Gaujas senieleju aicinām doties kājām vai braucot ar velosipēdiem. Viesiem lūdzam uzmanīgi sekot ceļazīmēm, norādēm un neatstāt atkritumus skaistajā Gaujas senielejā, lai saglabātu šo skaisto, unikālo ainavu. Jau sen zināma ir patiesība, ka visskaistākais rudens un viskrāšņākās rudens lapas ir tikai Siguldā", atpūsties Siguldā aicina U.Mitrevics.

Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" informē, ka pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai rudens Zelta lapu laikā dīzeļvilciens Nr.651 Sigulda-Rīga, kas darba dienās un svētdienās no Siguldas atiet plkst.18:54 un Rīgā pienāk plkst.20:07, papildus tiks norīkots arī sestdienās - 20. un 27.septembrī, kā arī 4., 11., 18. un 25.oktobrī.

Precīzāka informācija par automašīnu novietošanas un atpūtas iespējām:

- Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, Valdemāra ielā 1a (Tālr. 67971335);

- Gaujas Nacionālā parka Apmeklētāju centrā, Baznīcas ielā 7 (Tālr. 7800388);

- www.sigulda.lv; www.tourism.sigulda.lv; www.gnp.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43877101sec.