Brīvdienas Vācijas piejūras pilsētā Ķīlē: ko redzēt un ko darīt?

Ķīle ir piejūras pilsēta Vācijas ziemeļos, kas zināma ne tikai kā universitātes pilsēta, bet arī kalpo kā nozīmīga tirdzniecības ostas pilsēta. Pateicoties savam stratēģiskajam novietojumam pie jūras, Ķīle ir šarmanta un enerģijas pilna pilsēta, kur katrs varēs atrast sev piemērotāko – sākot ar pasaules mēroga mūzikas festivāliem, koncertiem līdz iespaidīgām iepirkšanās metropolēm un mākslas izstādēm. Zemāk prāmju operatora DFDS ceļošanas eksperti apkopojuši piecas idejas brīvdienu pavadīšanai Ķīlē.

Ķīles jūras mantojums un kara pēdas
Ķīle ir slavena ar bagāto jūrniecības vēsturi, kas saglabājusies vairākus gadsimtus. Pastaigājoties pa pilsētu, var iepazīt senās laivas un vēsturiskās ostas, kas atgādina par Ķīles ciešo saikni ar jūru. Tāpat pilsēta glabā arī vairākas vēsturiskas liecības par Otrā pasaules kara notikumiem.

Viens no tiem ir vēstures piemineklis “Flandernbunker” - bunkurs, kas veidots kā aizsargājošs betona kubs ar 2 metrus biezām sienām, lai pasargātu no kara postījumiem. Kaut arī bunkura eksterjerā novērojamas 60 gadu laika pēdas, mūsdienās tas piedāvā izstādes par dzīvi bunkuros Otrā pasaules kara laikā un ir atvērts apmeklētājiem katru dienu no 10.00 līdz 17.00.

Turklāt vien 30 minūšu brauciena attālumā no pilsētas var apskatīt vienu no nacistiskās Vācijas nozīmīgākajām zemūdenēm, kas no 1943. gada līdz 1945. gadam veica vairākas misijas pret sabiedroto konvojiem - U-995. Zemūdene mūsdienās ir pārveidota kā tehniskais muzejs, kurā apmeklētāji var iekļūt, lai uzzinātu vairāk par kara flotes vēsturi.

Pilsēta mūzikas cienītājiem
Ķīlē ir dzīvīga mūzikas skatuve, kas katru gadu piesaista tūkstošiem apmeklētāju, un tajā skan dažādu žanru mūzika - no indie roka līdz hip-hopam un klasiskajai mūzikai. Ķīlē tiek rīkoti vairāki mūzikas festivāli visu cauru gadu, kas pulcē mūziķus un melomānus no visām pasaules malām.

Jau šī gada 4.-5. novembrī Ķīlē norisināsies elektroniskās mūzikas iekštelpu festivāls “Harder Force”, kurā katru gadu uzstājas pasaules līmeņa DJ un producenti, kā arī vietējie talanti, kas sniedz ļoti kvalitatīvu elektroniskās mūzikas izpildījumu. Festivāla apmeklētāji varēs baudīt spēcīgu un enerģisku mūziku, kā arī dažādus elektroniskās mūzikas žanrus - no tehno līdz hausam un trekvējam.

Mākslas un kultūras deva Ķīles apmeklētājiem
Ķīlē regulāri norisinās dažādi kultūras un mākslas pasākumi, kas sniedz iespēju apskatīt ne tikai vietējo, bet arī pasaules līmeņa mākslinieku darbus. Viena no Ķīles galvenajām mākslas metropolēm ir “Kunsthalle” - mākslas muzejs un izstāžu zāle, kuras kolekciju raksturo pievēršanās 19. gadsimta mākslai, ekspresionismam un starptautiskajai laikmetīgajai mākslai.

Turklāt Ķīlē iespējams aplūkot arī tās ievērojamo arhitektūru - ainaviskus un vēsturiski nozīmīgus apskates objektus, piemēram, Ķīles pili un Sv. Nikolaja baznīcu. “Kieler Schloss” jeb Ķīles pils celta 1230. gadā baroka stilā, un tagad kalpo kā muzejs, kurā apmeklētāji var doties ekskursijā gida pavadībā, lai apskatītu pils iespaidīgo interjeru. Savukārt Sv. Nikolaja baznīca ir viena no vecākajām baznīcām Ziemeļvācijā un slavena ar savu baroka stila arhitektūru.

Ķīlē kopumā valda mierīga un autentiska atmosfēra, kuras dēļ var iepazīt pilsētas mākslas un kultūras mantojumu bez lielajiem tūristu pūļiem, kas raksturīgi citiem populāriem galamērķiem.

Iepirkšanās Ķīlē jeb šopaholiķu paradīze
Ja esat iepirkšanās entuziasts, Ķīle neliks jums vilties, jo pilsētā atradīsiet virkni iepirkšanās centru un ielas, kas piepildītas gan ar moderniem veikaliem, gan arī ar maziem un smalkiem dizaineru veikaliņiem.
Īpaši populāras iepirkšanās vietas ir "Holstenstrasse" un "Dänische Strasse" ielas, kas vilina ar savu plašo izvēli un piedāvājuma klāstu dažādību. Viena no ievērojamākajām iepirkšanās vietām Ķīlē ir "Sophienhof" iepirkšanās centrs, kas atrodas tuvu centrālajai dzelzceļa stacijai. Šeit atradīsiet gan plašu apģērbu veikalu klāstu, gan arī suvenīru un dāvanu veikaliņus, lai iegādātos kādu nieciņu Ķīles apmeklējuma piemiņai.

Ķīles vietējā garša - gardēžu favorīti
Ķīlē varat izgaršot daļu no Šlēsvigas-Holšteinas virtuves, baudot tādus ēdienus kā “Kieler Sprotten” (Ķīles šprotes), “Schnüüüsch” (dārzeņu sautējums) un “Mehlbüdel” (maizes pelmeņi ar cūkgaļu) un citus Vācijas tradicionālos ēdienus, kas sniedz vēl vienu iespēju izbaudīt Ķīles kultūru un garšas piedzīvojumus.

Ceļš uz Ķīli jubilejas reisā
Ja plānojat doties uz jūras pilsētu Ķīli, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Ķīli Vācijā, ļaujot ceļotājiem baudīt ne vien jūras ceļojuma romantiku, bet arī pārvadāt savu transportlīdzekli un ceļot bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot ērtības un komfortu ceļā uz galamērķi.

Starpcitu, šim maršrutam šogad tiek atzīmēta jau 30 gadu jubileja kopš tas kursē Baltijas jūras ūdeņos. Turklāt ir interesanti, ka maršruta Klaipēda - Ķīle prāmji "Vilnius" un "Kaunas" ir iekļauti Ginesa rekordu grāmatā kā pasaules lielākie dzelzceļa vagonu prāmji.

Prāmju pārvadātāja DFDS prāmis no Klaipēdas ostas atiet katru dienu plkst. 22:00, nodrošinot jums iespēju sasniegt Vācijas krastus jau nākamās dienas plkst. 17:00. Tas sniedz jums plašas iespējas plānot atvaļinājumus un veikt pat ilgākus ceļojumus, kā arī tas ir ļoti ērts un elastīgs risinājums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.30374599sec.