Vācija kā ceļojumu zeme turpina savu augšupeju

Pēc ļoti veiksmīga 2012. gada pirmā pusgada Vācijas Federālā statistikas pārvalde ziņo, ka joprojām vērojams iepriecinošs tūristu skaita pieaugums Vācijā.

No janvāra līdz jūlijam ārvalstu tūristu naktsmītnēs pavadīto nakšu skaits, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieaudzis par 8,5 procentiem. Pēc Vācijas Tūrisma Centrāles (VTC) informācijas kopumā šā gada pirmajos septiņos mēnešos ārvalstu viesu Vācijas naktsmītnēs pavadīto nakšu skaits pārsniedzis 38,7 miljonus. Lielāko daļu jeb 29 miljonus no kopējā naktsmītnēs pavadīto nakšu skaita rezervējuši viesi no Eiropas. Pirmajos septiņos mēnešos tas veido gandrīz 8 procentu pieaugumu. ''Vācija kā ceļojumu zeme turpina savu attīstību. Tūrisms ir augoša nozare, kas rada darbavietas un pievienoto vērtību. Ņemot vērā pašreizējo situāciju Eiropā, tam ir īpaši liela nozīme,'' uzsver Ernsts Burgbahers (Ernst Burgbacher), Vācijas Bundestāga deputāts, Ekonomikas un tehnoloģiju ministra parlamentārais sekretārs un Vācijas valdības pilnvarotais pārstāvis vidējo uzņēmumu un tūrisma jomā.

Attīstības pieaugumu kā ierasts veido tūristu pieplūdums no Eiropas

No Nīderlandes, no kuras Vācijā ierodas vairums ceļotāju, vērojams tūristu skaita pieaugums par vairāk nekā 4 procentiem – no janvāra līdz jūlijam tūristu naktsmītnēs pavadīto nakšu skaits sasniedza gandrīz 6,2 miljonus. Šveices un Dānijas tūristu Vācijas naktsmītnēs pavadīto nakšu skaits arī uzrāda iepriecinošu kāpumu par vairāk nekā 11 procentiem. Arī dati par viesiem no Austrijas (plus 6,2 procenti), Itālijas (plus 6,8 procenti) un Francijas (plus 4,8 procenti) ir ļoti iepriecinoši.

''2012. gadā mēs rēķinājāmies, ka ārvalstu tūristu naktsmītnēs pavadīto nakšu skaita pieaugums būs divi līdz trīs procenti. Ņemot vērā pašreizējo ekonomikas situāciju Eiropā, ienākošā tūrisma Vācijā pieaugums galvenokārt atkarīgs no darījumu braucienu aprites pieauguma otrajā pusgadā,'' skaidro Petra Hedorfere (Petra Hedorfer), Vācijas Tūrisma Centrāles (VTC) valdes priekšsēdētāja.

Tūristu skaits no Baltijas valstīm joprojām pieaug

No janvāra līdz jūlijam, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, vērojams Vācijas tūristu naktsmītnēs pavadīto nakšu skaita nozīmīgs pieaugums arī no Baltijas valstīm. Ceļotāju skaita pieaugums no Latvijas sastāda 19,7%, tai seko Lietuva un Igaunija ar attiecīgi 15,5% un 9,9% pieaugumu.

Āzijas valstu tirgus veicina izaugsmi

Salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu, īpaši jāuzsver ceļotāju skaita pieaugums no Āzijas valstīm – 17 procenti (naktsmītnēs pavadīto nakšu skaits pārsniedz 4 miljonus). Jau 2011. gadā ceļotāju skaits no Āzijas kontinenta valstīm uzrādīja vislielāko pieaugumu. Pieaugums no Ķīnas sastādīja vairāk nekā 20 procentus (851 997 naktsmītnēs pavadītās naktis). Daudz neatpalika arī Japāna ar gandrīz 17,3 procentu pieaugumu (716 196 naktsmītnēs pavadītās naktis). Pārējās Āzijas valstis veidoja vairāk nekā 19 procentu tūristu apjoma pieaugumu (680 776 tūristu naktsmītnēs pavadītās naktis).

Vairāk informācijas interneta vietnē www.germany.travel/presse.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49869204sec.