Etnogrāfiskā māja "Zvanītāji" , muzeji

Rucava

Etnogrāfiskā māja „Zvanītāji" ir 19.gadsimta beigās celta koka ēka, kura joprojām saglabājusi savu pirmatnējo izskatu - masīvus griestu dziedus, lielu saimes istabu ar mūrīti un maizes krāsni, netapsētas sienas un dabīgu, nekrāsotu koka grīdu. Ķēķī joprojām apskatāms manteļskurstenis. 2000.gadā māja tika pārveidota par muzeju ar 19.gadsimta beigām raksturīgu iedzīvi - stellēm, saimes galdu, gultām, skapi, šūpuli, dažādiem saimniecībā izmantotiem priekšmetiem un rīkiem; ekspozīcijā apskatāmi Rucavas tautastērpi, cimdi, zeķes un citi meistaru darinājumi.


Vasaras sezonā etnogrāfiskā māja „Zvanītāji" ir atvērta katram interesentam. Šobrīd „Zvanītājos" aktīvi darbojas Rucavas tradīciju klubs. Tūristu grupām tiek piedāvātas kultūrizglītojošas programmas „Vakarēšana" vai „Rucavas goda mielasts". Tad laiks paiet dziedot, dancojot un muzicējot kopā ar Rucavas teicējām, dziedātājiem un muzikantu Pūķu Jāni, kā arī nobaudot kādu no tradicionālajiem rucavnieku ēdieniem - īstu rupjmaizi, sklandraušus, ko šeit sauc arī par žogaraušiem, balto sviestu ar kartupeļiem, riezi vai kartupeļu kukulīšus.


Turpat apskatāma arī Pūķu Jāņa savāktā seno mūzikas instrumentu privātkolekcija.

Etnogrāfiskā māja "Zvanītāji", muzeji

Adrese: Rucava
Tālrunis: +371 26814051
E-pasts: sandra.rtka @inbox.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: