Taurenes pagasta muzejs , muzeji

Nēķins, Taurene

Piedāvājums: Muzejs izveidots Nēķena muižas bijušajā alus darītavas-brūža ēkā. Ēkas pagrabos izveota ekspozīcija, kas iepazīstina ar muižas un pagasta senvēsturi, savukārt muzeja otrais stāvs veltīts kolhozu laiku vēsturei.

Katru apmeklētāju muzejs aicina neaizmirst pagātni, par ko liecina ievērojamā pirmās atmodas laika darbinieka, Dzērbenes draudzes skolas skolotāja Toma Gailīša vārdi: "Izzināsi pagājību, sapratīsi tagadību, noģidīsi nākamību.". Muzejs piedāvā pirmajā stāvā iepazīt pagasta senvēsturi, kur reizēm, pēc teikas nostāstiem, ierodas velns, lai aplūkotu, vai viss kārtībā, vai arī, lai paveiktu kādu nedarbu.(Velna vizīte iepriekš jāpiesaka) Kolhoza laiku ekspozīcijā, uz iepriekšēju pieteikšanos, tiek piedāvāts arī grupas "Adatiņas" teatralizēts tematisks uzvedums(arī pēc pieteikuma).Uz šo sezonu jauna naudas ekspozīcija un ekspozīcija "Latvijas Brīvvalsts pirmie 20 gadi".

Ieejas maksa: ziedojumi

Taurenes pagasta muzejs , muzeji

Adrese: Nēķins, Taurene
Mājas lapa: www.tourism.cesis.lv
Tālrunis: +371 64170257
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: