gaļa.

Apskatām 41 - 80 no 1398 vārdam 'gaļa'

Vegāniskais janvāris – augu izcelsmes bumbiņas ar tomātu mērci grieķu stilā

Svētki ziemas sezonā parast tiek svinēti, galdā ceļot tradicionālos ēdienus, kas bieži vien ir visai sātīgi. Tādējādi visai dabiski, ka pēc svētkiem daudzi labprātāk...

13.janvāris vēsturē: Dažviet pasaulē šodien atzīmē Veco Jauno Gadu

Vecais Jaunais gads ir rets vēsturisks fenomens, "papildus" svētki, kuri izveidojās laika skaitīšanas...

Kas ir ziemas alus un vai alu patiešām var gatavot līdzīgi kā karstvīnu?

Ziemas jeb Ziemassvētku alus (Christmas beers) ir īpašs, oficiāli atzīts alus veids, kas no klasiska alus atšķiras gan ar dažādu garšvielu piedevām, gan augstāku alkohola saturu...

Speciālistu padomi mandarīnu laikam

Protams, ka Ziemassvētki smaržo pēc piparkūkām un mandarīniem! Brīnišķīgais, košais auglis ir kā veselīguma simbols – ne velti vitamīniem bieži vien piešķir...

Neparastas Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas populāro seriālu varoņu dzimtenēs

Pateicoties populārajiem seriāliem, televīzijas skatītāji var ne tikai labi pavadīt laiku un izklaidēties iemīļoto varoņu kompānijā, bet arī iepazīties ar dažādu valstu svētku svinēšanas tradīcijām un...

Ziemassvētku pīrāgi Jaunajā gadā… Stafilakoki, salmonellas un citas baktērijas svētku galdā

Svētku laiks rit pilnā sparā, un neatņemama tā sastāvdaļa ir bagātīgi klāti galdi – roka tā vien stiepjas pēc papildporcijas, un pagatavotais cienasts nereti tiek baudīts pat vairākas dienas pēc kārtas...

Pēc 400 gadiem Skotijā atkal atgriežas bebrs

Kērngorms ir kalnu grēda Skotijas augstienes austrumu daļā, kur tagad pēc 400 gadu prombūtnes ir atgriezušies bebri...

Kā Ziemassvētki tiek svinēti apkārt pasaulei

Maģiskie Ziemassvētki ir brīnumlaiks visā pasaulē. Nenoliegsim, ka katrai ģimenei ir savs Ziemassvētku pavadīšanas laiks...

Uzzini, kādus Ziemassvētku ēdienus galdā ceļ citās valstīs

Šajos svētkos visai ģimenei pieņemts sēsties pie bagātīga svētku galda, līdz ar to daudziem rodas jautājums – ko gan celt galdā, ja...

5 idejas, kā pagatavot garšīgas Ziemassvētku dāvanas

Virtuvē ir tik daudz izejvielu, lai pagatavotu ne tikai svētku ēdienu sev un tuvajiem, bet arī garšīgas dāvanas – pašu rokām radīta vai vismaz radoši iesaiņota...

Dominikāna no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo Karību jūras salu

Toreiz, pirms vairāk nekā 500 gadiem, pēc trīs mēnešu ilgas kuģošanas pāri Atlantijas okeānam Kristofors Kolumbs noenkurojās Dominikānas salā...

Aicina pieteikties dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam «Neapēd zemeslodi»

2023. gada 13. decembrī atvērta pieteikšanās populārajam izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”, kas 2024. gada janvārī ikvienam sniegs iespēju atklāt gardas...

Lielais Ziemassvētku gadatirgus Rīgā – Vērmanes dārzā

Divas dienas – 2023. gada 15. un 16.decembrī – Rīgā, Vērmanes dārzā, notiks Lielais Ziemassvētku gadatirgus. Vairāk nekā 50 tirgotāji no visas Latvijas piedāvās...

Lielā pieprasījuma dēļ pagarināta Jūrmalas restorānu nedēļa

Jūrmalas restorānu nedēļa lielās atsaucības dēļ pagarināta līdz 2023. gada 10. decembrim. Tajā kūrortpilsētas labākie restorānu šefpavāri...

5 idejas Ziemassvētku sajūtu gūšanai Alūksnes Bānīša stacijā

Neatkarīgi no tā, vai daba Alūksni decembrī apveltījusi ar tikko manāmu sniega pūciņu vai dziļām kupenām, multimediālā ekspozīcijā “Alūksnes Bānīša stacija” ir īsta ziema...

Jūrmalā norisinās restorānu nedēļa

Gardēži Jūrmalā varēs baudīt Gruzijas, Armēnijas, Francijas, Japānas, Turcijas, Itālijas un Latvijas tradicionālos ēdienus modernās interpretācijās...

Jūrmalas galveno Ziemassvētku egli iedegs 2. decembrī

Sestdien, 2023. gada 2. decembrī, plkst. 16.00 Jūrmalā tiks iedegta galvenā pilsētas Ziemassvētku egle, kas atradīsies Jomas ielā, iepretim Majoru stāvlaukumam...

Skandināvijas brīnumzeme: Stokholmas Ziemassvētku tirdziņu burvība

Ziemassvētku gaidīšanas laiks izdaiļo Stokholmu ar īpašu svētku noskaņu, kas atspoguļojas tās burvīgajos un dažādajos pilsētas tirdziņos...

26. novembris vēsturē: Pasaulē svin kūku dienu

Lieliska ziņa visiem kārumniekiem un saldumu mīļiem – šodien godā ceļ kūkas. Un ja reiz...

Pārtikas nozares nākotne: ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni

Uzņēmēji un ēdinātāji visā pasaulē pēdējos gados ir sākuši pievērst uzmanību ēdienu inovācijām, kas ne tikai apmierina garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi...

Ļaujies rudens garšu ceļojumam Valmieras Restorānu nedēļā

Krāšņas, smaržīgas un vitamīniem bagātas rudens ražas veltes jau piepilda pagrabu un noliktavu plauktus. Vēss mijkrēslis aiz loga mijas ar siltas gaismas...

13. novembris vēsturē: Cīsiņš svin dzimšanas dienu

1805. gada 13. novembrī miesnieks Johans Georgs Lāners izgudroja cīsiņus – desiņas, kas satur liellopu un cūkgaļas maisījumu. Mūsdienās cīsiņi ieņem diezgan nozīmīgu lomu daudzu ģimeņu ēdienkartē...

Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!

No 2023. gada 3. līdz 12. novembrim Cēsu novada restorāni aicina nobaudīt īpaši Restorānu nedēļai veidotu ēdienkarti, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko gardēžu maņas...

TOP 5 svarīgākie vitamīni un minerālvielas novembrī

Novembrī gaišais dienas laiks kļūst īsāks un termometra stabiņš arvien vairāk krītas, kā arī saasinās vīrusu izplatība, kas nozīmē, ka arī mūsu organismā...

6. novembris vēsturē: Kārumnieki svin svētkus par godu načos čipsiem

Načo (angliski - "nachos") čipši Latvijā nav tik populāri kā parastie kartupeļu čipši, tomēr arī načo cipši ir...

Video: Memorands par apņemšanos īstenot ilgtspējīgu uzņēmējdarbību ēdināšanas pakalpojumu nozarē

Apzinoties nepieciešamību padziļināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgas rīcības nozīmīgumu un mērķtiecīgāk ieviest un īstenot komercdarbību, kas veicinātu ilgtspējīgu ēdināšanas pakalpojumu nozares attīstību...

Biroju kompleksā «Verde» atvērts pusdienu restorāns «Dia 36.line»

Rīgas zaļākajā biroju kompleksā “Verde” atvērts populārā šefpavāra Laura Aleksejeva jaunākais dienas restorāns “Dia 36.line”...

Aptauja: Katrs desmitais ir pamēģinājis alus un deserta kombināciju

Domājot par alus un ēdienu saderību, visbiežāk nāk prātā siers, dažādas sāļās uzkodas, pica vai grilēti ēdieni, aptuveni katrs desmitais...

28. oktobris vēsturē: Simjūda diena - galvenā Veļu laika diena

Rudenī, kad dienas kļuvušas īsas un vakari gari, kad koki nomet lapas un vējš šķiet skaļāks, ir Veļu laiks. Tas ilgst...

Sajūti latgalisko Rēzeknē

Kur tad vēl citur, ja ne pilsētā Latgales sirdī var dzirdēt, klausīties un sarunāties latgaliešu valodā. Vietējiem tā ir ikdienas sastāvdaļa, bet viesiem...

Jelgava un Jelgavas novads aicina rudeni sagaidīt gardi

Nākamnedēļ, no 2023. gada 16. līdz 22.oktobrim, Jelgavā un Jelgavas novadā norisināsies gardākais rudens pasākums - “BaudĒšana Jelgavas pusē”...

Ķekavas novada ēdināšanas uzņēmums atgriežas no «Street food» čempionāta Vācijā ar otro vietu

“Augs. Raugs. Garšaugs” atgriezās no Eiropas "Street food" čempionāta, kas norisinājās no 2023. gada 27. līdz 29. septembrim Vācijas pilsētā Zārbrikenē...

5 veidi, kā iegūt garšīgu ēdienu bez sāls – starp tiem tagad arī garšvielu maisījumi

Pieaugot iedzīvotāju interesei par veselīgāku maltīšu gatavošanu un uzturu kopumā, Santa Maria piecus populārākos garšvielu maisījumus izveidojusi bez sāls...

15. oktobris vēsturē: tiek dibināts Vidzemes tirgus

Tirgus ir īpaša vieta katrā pilsētā. Tajā valda andelēšanās un kņada, sezonāli mainās piedāvājums un...

Aicina uz Simjūda tirgu Valmierā

Rīgas iela Valmierā, kur ikdienā pilsētas dunā ietinas soļi, spindz riepas un skan vārdi, pieņems citu veidolu. Tur rudens smaržos, ietinies dobju, vagu, koku, mežu un pļavu buķetē...

8. oktobris vēsturē: Horvātijā svin Neatkarības dienu

Par Horvātijas milzīgo kultūras mantojumu liecina seši Pasaules kultūras mantojuma objekti un astoņi...

IKEA Latvija paplašina augu izcelsmes produktu klāstu un piedāvā jaunu hotdoga versiju

IKEA Zviedru bistro ēdienkartē nonācis jaunums – augu hotdogs, kas ir tik ļoti iecienītā hotdoga ilgtspējīgāks variants...

Travelnews.lv Rīgā ir atradis izcilu vietu gaļas gardēžiem un par saprātīgu cenu - restorāns «Pie Gabriela» - Foto

20 bildes. Travelnews.lv Rīgā ir atradis izcilu vietu gaļas gardēžiem un par saprātīgu cenu - restorāns «Pie Gabriela»...

29.septembris: Šodien tiek atzīmēta Miķeļdiena

Senajiem latvieši Miķeļdienu sauca par rudens saulgriežu laiku. Miķelis latvju dainās tiek dēvēts par bagātu vīru un maizes...

Jelgava un Jelgavas novads aicina rudeni sagaidīt gardi

No 2023. gada 16. līdz 22.oktobrim Jelgavā un tās apkārtnē notiks izsmalcinātas garšas un noskaņas pasākums “BaudĒšana Jelgavas pusē”...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.37172103sec.