Amatu māja , amatniecības centri, amatnieku darbnīcas

Skolas iela 3

2007. gada augustā Ventspilī tika atklāts Ziemeļkurzemes Amatniecības konsultāciju centrs – Amatu māja. Ventspils jaunākais tūrisma objekts atrodas Kurzemes hercogistes senākajā skolas ēkā (18. gs.), kas atjaunota un pārtapusi par mūsdienīgu kultūras objektu un interesantu apskates objektu pilsētas viesiem.

Tā kā laikā no 1849. līdz 1851. gadam šajā ēkā, kur tolaik atradās apriņķa skola, mācījies arī ievērojamais jaunlatviešu darbinieks un izcilais folklorists Krišjānis Barons (1835-1923), pie amatu mājas atklāta Kr. Baronam veltīta tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidota piemiņas plāksne. Amatu mājā darbojas un savu amata prasmi interesentiem rāda audēji un keramiķi.

Amatu mājā atrodas arī izstāžu zāle, kur var aplūkot amatnieku darbu izstādes, kā arī rīkot seminārus un citus pasākumus. Suvenīru salonā var iegādāties amatnieku darinājumus un suvenīrus. Amatu mājas ēkā kādreiz darbojusies apriņķa skola, tāpēc apmeklētājiem apskatei tiek piedāvāta 19. gs. stilā iekārtota mācību klase. Iepriekš piesakoties, tajā iespējams piedalīties mācību stundā, kas norit tā laika tradīcijās.

 

Darba laiks: 10:00 - 18:00 (otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien,sestdien)

Ieejas maksa: skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 0,30; pieaugušajiem Ls 0,60; ģimenes biļete Ls 1,50;

Amatu māja, amatniecības centri, amatnieku darbnīcas

Adrese: Skolas iela 3
Tālrunis: +371 63620174
E-pasts: amatumaja @ventspils.gov.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: