Seno rotu kalve , amatnieku darbnīcas

Pils laukums 9

Piedāvājums: Eksperimentālās arheoloģijas darbnīca, kas dod iespēju iepazīties ar seno rotkaļu darbiem, noklausīties stāstījumu par seno rotu nozīmi un valkāšanas tradīcijām. Lūdzam apmeklējumu pieteikt iepriekš!

Šeit apskatāmi seno rotu atdarinājumi, kurus iespējams gan pielaikot, gan iegādāties kā suvenīrus vai greznuma lietas. Rotu kalvē iespējams iepazīties ar seno rotkaļu darbu un darbarīkiem, apskatīt rotu komplektu atdarinājumus, uzklausīt stāstījumu par rotu nozīmi un valkāšanas tradīcijām un pat kļūt par to īpašniekiem. Rotkaļa kolekcijā ir arī tāds retums kā vīru rotas, piemēram, karavīra zvēresta aproce, kas pēc uzlikšanas bija jāvalkā visu mūžu - to novilkt varēja tikai salaužot. Visi priekšmeti ir precīzi rekonstruēti pēc lielākās senlatviešu cilts, Cēsu novada kādreizējo iedzīvotāju - seno latgaļu - lapulaukos atrastajiem rotu paraugiem.

Ieejas maksa: Ls 0,70/ 0,50

Seno rotu kalve, amatnieku darbnīcas

Adrese: Pils laukums 9
Mājas lapa: www.cesis.lv/kalve
Tālrunis: +371 29158436
E-pasts: daumants @softhome.net
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: