Svētavots , avoti

"Cīrulīši", Cēsis

Piedāvājums: Svētavota apskate, ekskursija pa dabas parku, spa baseins, kamīna terase.


Gaujas senlejā, lejpus Cīrulīšu pansionāta, atrodas Svētavota ala, no kuras iztek ziemā neaizsalstošais Svētavots. Svētavota ala sākas ar lielu nišu, kuras platums ir 4 metri, augstums 4,7 m, dziļums 2,7 m.


Avota ūdeni kopš senatnes uzskata par dziedniecisku. Stāsta, ka ūdens dzidējot, piemēram, kaulu sāpes. Svētavota ūdens satur daudz dzelzs savienojumu. Jau 19. gs. Svētavots ar nosaukumu 'Dzelzs vārti' ticis bieži minēts vācu un latviešu izdevumos.


Kompleksa piedāvājumā ietilpst gan āra spa baseina, gan kamīna terases izmantošana - jubileju svinībām, atpūtai ģimenes un draugu lokā vai romantikas atrašanai divvientulībā. Piedāvāta tiek arī galdu klāšana un cienastu  pasniegšana.


Tūristiem un citiem interesentiem tiek organizētas ekskursijas pa dabas parku gida pavadībā, kurš iepazīstina viesus ar parka vēsturi, īpašo leģendu un aicina visus iesaistīties kopīgā senā rituāla izpildē, kas ekskursijai piešķir vēl jo neatkārtojamāku nokrāsu.


 Svētavots atrodas privātā teritorijā, ir apsargāts un apkopts. Avots atrodas gleznainā dabas parka nogāzē. Ir uzsākti parka sakopšanas un izdaiļošanas darbi.


Ieejas maksa: Ls 2.00/ pieaugušajiem; Ls 1.00/bērniem

Gids: grupai (ne mazāk kā 10 pax) gida pakalpojumi ir bez maksas


Spa pakalpojumu cena ir 40.00 Ls / h. Āra džakuzi ir 7-vietīgs.

Kompleksa apmeklējums pieaugušajiem ir Ls2.50/no personas, bērniem 1.00 ls, savukārt grupai (ne mazāk kā 10 pax) gida pakalpojumi ir bez maksas.


Svētavots, avoti

Adrese: "Cīrulīši", Cēsis
Mājas lapa: www.svetavots.lv
Tālrunis: +371 28440844, +371 29284438
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: