Dundagas pilskalns , dabas objekti, pilskalni

Dundagas pilskalns ierīkots Pāces upes krastā, ap 250 m ziemeļaustrumos no Dundagas mūra pils.

Dundagas pilskalns ierīkots Pāces upes krastā (pašlaik tas ir vēlāk uzpludinātā Dzirnezera ziemeļaustrumu malā), ap 250 m ziemeļaustrumos no Dundagas mūra pils. Pirmo plašāko pilskalna aprakstu 1922. gadā sniedzis E. Brastiņš.

Pilskalns ir iegarenas formas, ap 4 m augsts, no dienvidaustrumu puses to atdala upīte ar mākslīgi pastāvinātu gravu, kura tagad aizdambēta un uzpludināta. Kalna plakums neliels - ap 25´30 m, nocietināts ar 3 m augstu un 10 m platu valni no dabas neaizsargātajā ziemeļrietumu daļā. Uz ziemeļiem no pilskalna atrodas varbūtēja priekšpils vieta, kuru dabiski norobežo neliela upītes ieleja. Arheoloģiskie izrakumi pilskalnā nav veikti, tādēļ precīzs tā apdzīvotības laiks nav zināms. Izteikts minējums, ka šeit atradusies citam pilskalnam - Kalnadārzam - atbilstoša kulta vieta.

Dundagas pilskalns, dabas objekti, pilskalni

Adrese: Dundagas pilskalns ierīkots Pāces upes krastā, ap 250 m ziemeļaustrumos no Dundagas mūra pils.
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: