Kaltenes evaņgēliski luteriskā baznīca , arhitektūras objekts, baznīcas

Kaltene, Rojas pagasts, Rojas novads

Kaltenē baznīca jūras krastā pastāvējusi jau no 16. gadsimta beigām, pašreizējā celtne būvēta 18. gadsimtā, pārbūvēta 1848.—1896. gadā. 1915. gadā, Pirmā pasaules kara laikā, sašauta, 1921. gadā atjaunota.

Tā ir vienjoma baznīca ar poligonālu altārdaļu, sakristeju un mazu tornīti virs ieejas. Laukakmens mūra nams ar apmetumā iespiestiem sīkakmentiņiem, sarkano ķieģeļu dekoratīvo apdari un rupju stūru rustu ir skaists — kā viss, kas vienkāršs un dabisks.

Baznīcas iekārta būvēta vienkāršās neogotiskās formās. Restaurētā altārglezna «Kristus un Pēteris uz jūras» ir M. Pola darbs (1886/1890, kopija no R. Rihtera oriģināla). Ērģeles būvējis ērģeļu speciālists Augusts Martins 1843. gadā, un tās sākotnēji uzstādītas Gulbenes baznīcā, bet 1934. gadā tās pārdod un pārved uz Kaltenes baznīcu. Tas ir vecākais līdz mūsu dienām saglabājies šā būvētāja instruments.


Kaltenes evaņgēliski luteriskā baznīca, arhitektūras objekts, baznīcas

Adrese: Kaltene, Rojas pagasts, Rojas novads
Tālrunis: +371 26201528
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: