Tromeļa pils , arheoloģijas pieminekli, dabas objekti, pilis

Ap 400 m ziemeļaustrumos no Melnsila ciema veikalam, 100 m no Krauju mājām

Trommeļa pils - viduslaiku nocietinājuma vieta atrodas Rojas pagastā, ap 400 m ziemeļaustrumos no Melnsila ciema veikalam, 100 m no Krauju mājām. Šeit 1977.gadā arheologa Ē.Mugurēviča vadībā izdarīti pārbaudes izrakumi, kuros atrastās ķieģeļu un krāsns podiņu lauskas liecina, ka nocietinājums izmantots viduslaikos. Tas bijis ierīkots ap 20 m augstas kāpas ziemeļrietumu galā. Vieta saitīta ar nostāstiem par jūras laupītāju Trommeli, kurš te esot noracis salaupītās bagātības, tāpēc kāpa sarakāta daudzām mantraču rakumu bedrēm.

Nepilna kilometra attālumā no Trommeļa pils, 120 m no jūras atrodas 5-7 m augsts, ieapaļš, Otrā pasaules kara ierakumiem sarakāts, uzkalns (ap 40 m diametrā) - Baķu Baznīcas kalns. Nostāsti vēsta, ka šeit atradusies koka baznīca un kalns uzlūkojams par senu kulta vietu.

Tromeļa pils, arheoloģijas pieminekli, dabas objekti, pilis

Adrese: Ap 400 m ziemeļaustrumos no Melnsila ciema veikalam, 100 m no Krauju mājām
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: