Rojas ostas moli , moli, skatpunkti

Roja

Arī Rojas ostas moli nav gluži no māliem vien uzbērti. Tie ir celti no akmeņiem un darbs sācies 1928. gadā, kad ar Jūrniecības departamenta atbalstu no laivu ceļa izcelti 120 m3 akmeņu. Bet tik un tā zvejniekiem vajadzējis laivas stumt pāri seklumiem, tāpēc nav bijis iespējams zvejot ar motorlaivām, jo malā bija grūti dabūt pat laivas bez motoriem.

 V.Veldre grāmatā „Dzīve pie jūras" apraksta mola celtniecību: „Valdība mums piešķīra 500 latu pabalsta, un par šo naudu sākām celt akmeņu molu. Strādājām bez atlīdzības, veldami akmeņus 100 metrus garā valnī. Katram zvejniekam bija pienākums nostrādāt sešas dienas. Piešķirto pabalstu izlietojām tikai tādu izdevumu segšanai, ko nevarējām atstrādāt."

 1930.-tajos gados Jūrniecības departaments izbūvējis molu, zvejnieku celtais vēl nedaudz redzams mola iesākumā Rojas upes grīvas labajā krastā.

Rojas ostas moli, moli, skatpunkti

Adrese: Roja
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: